Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Здоровий спосіб життя: питання та відповіді

25 червня 2008 - 14:45

Проблема ефективної пропаганди здорового способу життя та профілактики негативних явищ серед дітей та молоді є незаперечною та надзвичайно актуальною. Для прикладу - лише дві цифри: на обліку в обласному наркодиспансері нині знаходяться майже 8 тисяч молодих людей, а в Запорізькому центрі СНІД – 1659.

Мережа центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді відіграє провідну роль у практичній соціальній роботі щодо формування здорового способу життя, профілактики негативних явищ у дитячому та молодіжному середовищі. Як відзначали учасники «круглого столу», робота у цьому напрямку в обласному центрі носить комплексний характер і включає у себе такі компоненти: профілактично-просвітницька робота, розвиток волонтерського руху, інформаційно-рекламна діяльність соціального спрямування. Цього, на жаль, не можна сказати про сільську місцевість. Тому Микола Фролов прямо звернув увагу присутніх на вади у цій роботі відповідних структур на місцях.

Зробити ефективнішою та активнішою працю у досягненні спільної мети - формуванні здорового способу життя дітей та молоді - можна тільки спільними зусиллями фахівців центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді і організацій-партнерів, які мають у своєму арсеналі досвідчених спеціалістів з певних напрямків роботи (соціальних працівників, психологів, лікарів тощо). Тому учасники дискусії розглянули перспективи подальшого розвитку та шляхи покращення діяльності, спрямованої на популяризацію і формування здорового способу життя, профілактику негативних явищ у дитячому та молодіжному середовищі.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Ремонти на 17 мільйонів гривень: ЮНІСЕФ фінансує роботи з покращення водопостачання сільських громад

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

За матеріалами СБУ заочно засуджено 4 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Стартувала реєстрація на вступні випробування для майбутніх бакалаврів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 282 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 865-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області