Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Пропозиція міста Запоріжжя обрана для реалізації як пілотний проект з будівництва доступного житла

25 червня 2008 - 14:13

Ця радісна новина оприлюднена на нараді з питань реалізації Указу Президента «Про заходи щодо будівництва доступного житла в Україні та забезпечення громадян житлом», яку в облдержадміністрації провів заступник голови ОДА Геннадій Фукс.

У заході взяли участь керівники структурних підрозділів ОДА, представники Запорізької міської ради та керівники відповідних управлінь міськвиконкому.

Учасники наради порушили проблемні питання щодо належного інформаційного та організаційного забезпечення реалізації даного проекту. Йшлося про законодавчі засади надання земельної ділянки під будівництво, експертизу кошторисної та будівельної документації, проведення конкурсу на визначення головного підрядника тощо. Також обговорили питання щодо створення в місті інформаційно-консультативного центру для роботи з населенням з питань будівництва доступного житла.

- Появи закону про будівництво доступного житла в Україні ми очікуємо наприкінці цього року, - зазначив Геннадій Фукс. – А реалізація даного пілотного проекту покликана з'ясувати всі проблемні питання у цій сфері, своєчасно вирішити їх і убезпечити подальшу роботу від несподіваних ускладнень. Це копітка праця, але ми мусимо ретельно пройти цей етап, щоб в Україні успішно розгорнулось масове будівництво доступного житла, і кожний громадянин отримав не тільки право на свою домівку, але й власне реальний дах над головою.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також