Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі сільгоспвиробники використовують державну підтримку в повному обсязі

7 вересня 2018 - 11:45

Стан реалізації програм підтримки галузей агропромислового комплексу  розглянуто на відеоконференції, яку провів заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Віктор Шеремета. У селекторній нараді  взяли участь директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Андрій Поляков та фахівці Департаменту.

Учасники конференції порушили проблемні питання, які виникають у процесі реалізації  урядових програм державної  підтримки фермерів та аграріїв.

Зокрема, заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Віктор Шеремета зазначив, що з метою сприяння ефективній реалізації програм Міністерство розробило проект змін до постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання фінансової підтримки розвитку фермерських господарств».

Більшість напрямків державної підтримки аграрного комплексу реалізується безпосередньо через Міністерство аграрної політики та продовольства України.

Як зазначив Андрій Поляков, сільгосптоваровиробники Запорізької області досить активно беруть участь у цьому процесі. Безпосередньо через Департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації реалізуються такі напрямки.

На фінансову підтримку заходів у агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів  використано виділені кошти в повному обсязі  - 2462,0 тис. грн. У зв’язку з цим  Департаментом у червні цього року надіслано до Мінагрополітики лист-заявку  на додаткове фінансування цього напрямку програми, оскільки  аграрії  області мають потребу в цих коштах.

У рамках державної підтримки  галузі тваринництва (дотація фізичним особам за молодняк)  виплачено 365 тис. грн., наразі Департамент   готує заявку до Мінагрополітики  щодо  виплати наступного траншу в сумі понад 5 млн. гривень.

Державною підтримкою розвитку хмелярства, закладення молодих садів, виноградників та ягідників  скористалося  одне господарство області, отримавши передбачені  кошти в повному обсязі  - 138,8 тис. грн.  Наступного розподілу коштів за відповідною бюджетною програмою чекають ще чотири господарства нашої області.

Крім цього,  запорізькі сільгосптоваровиробники в поточному році  придбали 204 одиниці вітчизняної техніки та обладнання на суму 67,7 млн. грн. та отримали за це 13,9 млн. грн. часткової компенсації за рахунок бюджетних коштів, посівши другу сходинку за цим показником по Україні (в минулому році Запорізька область була на першому місці по сумі отриманої компенсації).

Робота щодо реалізації программ державної підтримки галузей агропромислового комплексу Запорізької області триває.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Жити назустріч»: нова соціальна платформа для інтеграції ветеранів у цивільне життя

Як оформити опіку над дитиною: роз’яснення від Мінсоцполітики

Допомога Силам оборони: понад 624 тисячі українців скористалися чатботом єВорог

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 02.09.2024

Впродовж доби окупанти 171 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області

Незламний запорізький бізнес продовжує працювати під час війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 01.09.2024

Впродовж доби окупанти 164 рази били по 10 населених пунктах Запорізької області.

«Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: Запоріжжя вшанувало пам'ять полеглих воїнів патріотичним забігом

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 31.08.2024

Впродовж доби окупанти 221 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Як заклади освіти дотримуються заходів безпеки: результати інспекції ДСНС та Національної поліції