Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Страховиків вчили запобігати відмиванню брудних грошей

19 червня 2008 - 11:05

Фахівцями регіонального відділу Держфінмоніторингу у Запорізькій області проведено семінар для представників страхових компаній області з питання запобігання залученню суб'єктів первинного фінансового моніторингу - страхових установ до процесу легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом та фінансування тероризму.

Розвиток національної системи фінансового моніторингу передбачає зростаючу роль саме внутрішнього фінансового моніторингу, адже ефективність системи залежить, в першу чергу, від якості інформації, що збирається та обробляється суб'єктами первинного фінансового моніторингу.

Учасників семінару ознайомлено з очікуваними змінами до деяких законодавчих актів України з даного питання, правовим статусом Держфінмоніторингу України, завданнями та обов'язками СПФМ – страхових установ, вимогами до організації фінансового моніторингу. У практичній площині надано рекомендації з виявлення, реєстрації та інформування про фінансові операції, які можуть бути пов'язані з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом та фінансуванням тероризму, проведено аналіз порушень і проблемних питань.

Особлива увага приділялась питанням застосування страховими установами оцінки ризиків, розроблення стратегій для ефективного управління ризиками, напрацюванню власного досвіду для ускладнення та унеможливлення використання підприємств з метою відмивання брудних доходів та фінансування тероризму.

 


Управління у справах преси та інформації

Читайте також

За матеріалами СБУ заочно засуджено 4 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Стартувала реєстрація на вступні випробування для майбутніх бакалаврів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 282 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 865-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни