Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Червень має стати знаковим у подоланні інфляційних процесів

17 червня 2008 - 15:47

Мова йшла про внесення змін до бюджету країни цього року та формування його на наступний, про те, як в регіонах долають інфляційні процеси та готуються до жнив.

- Перш за все ми маємо узагальнити пропозиції регіонів по макроекономічних показниках, - зазначила Юлія Тимошенко і назвала кілька цифр, які красномовно свідчать, що з початку 2008 року держбюджет отримав вагому доходну частину.

Тому понад три мільярди гривень Уряд має намір направити в області для вирішення їх же нагальних потреб. Зокрема, для підвищення рівня мінімальної заробітної плати працівників бюджетної сфери, збільшення видатків на харчування в лікарнях, дитячих садках тощо. Обіцяє офіційний Київ обличчям повернутися до проблем малих міст України, виділивши додатково субвенції на їх соціально-економічний розвиток. Зазнає змін і фінансування ходу реконструкції комунальних доріг та вирішення екологічних проблем.

Керівник Уряду зупинилася на питаннях оренди землі несільськогосподарського призначення. На її переконання в оренду земля має передаватись тільки через аукціон. Тоді можна буде говорити про наповнення бюджету. Цього року аукціони проходять далеко не в усіх областях. Жодного не було проведено і в нашій області.

Запорізьку область Юлія Тимошенко згадала у зв'язку з податковим боргом. Проти минулого року він зріс на 40% . Хоча, за словами Прем'єр-міністра, у нашому регіоні ефективна робота розпочата за всіма напрямками.

Запоріжжя прозвучало на селекторній нараді і під час обговорення інфляційних процесів. Ми одна з п'яти областей, які ніяк не можуть приборкати інфляцію. Тому у червні виконавчі органи влади повинні так налагодити роботу з бізнесом, щоб у повний голос дали про себе знати дефляційні тенденції. Зокрема, по цінах на яловичину та курятину.

Область названа і серед тих, хто у травні проти квітня збільшив борги із заробітної плати. Ситуація має виправитися у червні, тим більше, що позитивна тенденція вже намітилась.

Запорізький регіон з погляду Києва має всі можливості для збору цього року рекордного врожаю зернових.

Критика була висловлена на нашу адресу лише у розрізі того, що в гонитві за високим врожаєм зернових ми забули про застосування науково рекомендованих сівозмін. Вже не перший рік соняшником зайнято понад 30% полів.

По закінченню селекторної наради в.о. голови облдержадміністрації Олександр Старух дав доручення керівникам відповідних управлінь вже завтра зранку покласти на його робочий стіл заходи щодо усунення всіх вищезазначених проблем.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також