Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Святкування ювілею «ЗАлКу» – гідний привід для вирішення наболілих проблем

13 червня 2008 - 16:40

Напередодні святкування 75-річного ювілею ВАТ «Запорізький алюмінієвий комбінат» виконуючий обов'язки голови облдержадміністрації Олександр Старух зустрівся з представниками власника запорізького підприємства – об'єднаної компанії РУСАЛ - і обговорив шляхи вирішення низки гострих проблемних питань щодо подальшого життєзабезпечення комбінату та належного утримання його соціальної інфраструктури.

У зустрічі також взяли участь перший заступник голови ОДА Олександр Бережний, заступник голови ОДА Микола Фролов, керівники відповідних управлінь облдержадміністрації, представники галузевої профспілки.

Алюмінієвий комбінат на цій зустрічі представляли директор з міжнародних та спеціальних проектів РУСАЛу Олександр Лівшиц, директор проекту «Україна» об'єднаної компанії РУСАЛ Олександр Ларіонов, генеральний директор ООО «Алюміній України» - уповноважений представник РУСАЛу в Україні Іван Сахань, а також генеральний директор ЗАлКу Олександр Котюк.

Сторони обговорили питання забезпечення виконання умов колективного договору на підприємстві, підвищення заробітної плати працівникам на 25%, збереження об'єктів соціальної сфери, які знаходяться на балансі комбінату, підтримки уславленої баскетбольної команди «Козачка-ЗАлК».

Обговорюючи тему подальшої співпраці між керівництвом комбінату та виконавчою владою в регіоні, домовилися об'єднати зусилля для вирішення проблем, пов"язаних з підвищенням цін на енергоносії, зокрема, на електроенергію, яка є найбільшою складовою у собівартості продукції комбінату. На сьогодні її вартість для підприємства є виснажливою.

- Ми знайшли шляхи подолання багатьох проблем, - підбив риску перемовинам виконуючий обов'язки голови ОДА Олександр Старух. –Я вдячний представникам РУСАЛу за розуміння ситуації і готовність іти на компроміси. Разом з тим, сьогодні ми зустрілись, в першу чергу, щоб привітати флагмана вітчизняної металургії – Запорізький алюмінієвий комбінат і його працівників з визначним 75-річним ювілеєм. Бажаю подальшого процвітання підприємству, щастя і статків людям, які там працюють.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також