Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада не залишить багатодітні родини наодинці з життєвими труднощами

4 червня 2008 - 11:50

В рамках благодійного проекту «Зігрій любов'ю дитину», започаткованого Президентом України Віктором Ющенком, нове помешкання – газифікований будинок з прекрасним черешневим садом - отримала багатодітна сім`я Барвінських, яка живе в селі Терпіння Мелітопольського району. Ключі від житла щасливим новоселам вручив тимчасово виконуючий обов'язки голови облдержадміністрації Олександр Старух.

Від імені чоловіка та 11 дітей Главі державі, керівнику виконавчої влади та спонсорам – комбінату «Запоріжсталь», які придбали будинок, подякувала багатодітна мама Людмила Барвінська.

- В цьому новому прекрасному домі у мене відтепер буде можливість створити для моїх дітей кращі умови проживання та відпочинку, - зазначила Людмила Барвінська. Попереднє помешкання родини – будинок з пічним опаленням, збудований 60 років тому, мав житлову площу 19,7 квадратних метрів. Загальна площа придбаного будинку складає 47, 4 кв. м ., зокрема, житлова – 38, 9 кв. м . Будинок відповідає встановленим нормам, газифікований, має внутрішній водогін. У новому приміщенні 4 житлових кімнати, кухня, веранда. Завдяки зусиллям райдержадміністрації для новоселів придбано 4 ліжка, 2 комоди, 2 кухонні столи, стільці та диван.

Окрім цього, за родиною Барвінських залишається будинок, у якому сім‘я проживала раніше.

- Наша держава приділяє значну увагу підтримці та захисту багатодітних сімей. Пріоритетом у своїй діяльності цей напрямок роботи вважає і Президент України Віктор Ющенко, - зазначив Олександр Старух. - В грудні минулого року Глава держави провів зустріч з представниками великого бізнесу. Тоді був започаткований благодійний проект «Зігрій любов'ю дитину», мета якого – налагодження соціального партнерства з метою вирішення житлових та побутових проблем багатодітних родин.

Одним із зобов'язань, взятих на себе учасниками проекту, є забезпечення сімей, де виховуються десять і більше дітей, повноцінним та якісним житлом до кінця 2008 року. Спільними зусиллями влади і бізнесу в області на сьогодні придбано вже 5 будинків для багатодітних сімей. Ще по одній родині питання забезпечення житлом практично вирішено.

Керівник регіону зробив новоселам ще один подарунок – вручив пилосос; пройшовся разом зі щасливою родиною черешневим садом, оглянув новий будинок.

- Від імені обласної влади обіцяю, що ми не залишимо вас один на один із життєвими труднощами і надалі надаватимемо всю можливу підтримку, - пообіцяв Олександр Старух родині Барвінських, а також всім багатодітним сім'ям Запорізької області.

 


Управління у справах преси та інформації

Читайте також

За матеріалами СБУ заочно засуджено 4 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Стартувала реєстрація на вступні випробування для майбутніх бакалаврів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 282 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 865-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни