Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

До кінця року буде створено єдиний портал для всіх ЦНАПів Запорізької області

20 липня 2018 - 12:40

Стартував другий раунд упровадження програми «U-LEAD з Європою» в частині створення ЦНАПів. Щоб пояснити представникам об'єднаних територіальних громад умови участі у конкурсі, у Запорізькому центрі розвитку місцевого самоврядування провели інформаційну сесію.

- У Запорізькій області  на початковому етапі у програмі  «U-LEAD з Європою: створення ЦНАП» із 11 заявників перемогла Веселівська ОТГ,  відремонтувавши приміщення, створивши найсучасніший центр. Уже в наступній фазі ще 15 ОТГ подали заявки і дев’ять  з них  включені на фінансування. Наразі почався наступний раунд, у якому можуть взяти участь громади, отримавши меблі, технічне забезпечення, навчання, техніку, а також можуть претендувати на мобільний ЦНАП, - пояснив директор Запорізького центру розвитку місцевого самоврядування Олександр Свистун.

Керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко заявила, що допомагати громадам створювати сучасні ЦНАПи готова облдержадміністрація.

- Центр надання адміністративних послуг — це обличчя влади на місцях. Запорізька область у створенні ЦНАПів на сьогодні посідає належне місце по Україні. У Веселівській громаді вже є найсучасніший ЦНАП, який може бути зразком, відкритий ще під час початкової фази програми «U-LEAD з Європою». У райдержадміністраціях на сьогодні є  такі центри, які працюють за державні кошти. Але ЦНАПи мають бути в об'єднаних територіальних громадах. Через них ви наближаєте послуги до людей, підтверджуєте, що реформа децентралізації спрямована на покращення доступності послуг на місцях. Запорізька обласна державна адміністрація готова допомагати будь-яким чином. А від співпраці завжди є результат, - зазначила  Зінаїда Бойко.

До кінця року має запрацювати єдиний портал для всіх ЦНАПів Запорізької області, до якого  можуть приєднатися всі охочі на безоплатній основі, а також пройти додаткове навчання користування програмою. На сьогодні доопрацьовується тендерна документація, а до кінця року має запрацювати електронний ресурс.

Установлення програмного забезпечення (фізична допомога) — це лише один з видів допомоги, яку можуть отримати ОТГ на конкурсній основі, разом із меблями та технікою. Також можна подати заявку на інституційну підтримку — консультації, навчання, інформування та залучення населення до ЦНАПу, обмін досвідом. Є можливість отримати і спеціальні види допомоги — електронну систему  керування чергою, а також мобільний ЦНАП, але при цьому має бути чітке обґрунтування їх реальної необхідності. До того ж для отримання мобільного ЦНАПу варто зважити можливість ОТГ придбати комп'ютерне обладнання та забезпечити охоронюваний гараж для автомобіля. Претендувати на такий пересувний центр може тільки окрема громада, варіант за договором про співробітництво не передбачений умовами конкурсу.

 

Довідково: Кожна ОТГ, майбутній центр  ОТГ (включаючи міста обласного значення), ОТГ за договором співробітництва можуть до 31 серпня заповнити онлайн форму на сайті https://tsnap.ulead.org.ua/ на отримання лише одного виду допомоги, але врахувати обов'язковість власного внеску громади, наявність приміщення на першому поверсі — власного або в оренді не менше на 10 років, готовність до кінця ІІ кварталу 2019 року зробити ремонт приміщення відповідно до визначених програмою норм.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Після 1 вересня Уряд продовжить виплати на проживання для ВПО, які потребують підтримки

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 03.09.2024

Впродовж доби окупанти 313 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського на 922-ий день війни

Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схооф провели перемовини у Запоріжжі

У Запоріжжі пропонують в оренду нежитлові приміщення державної власності.

Нескорений «Талант»: у релокованій із Дніпрорудного школі розпочалось очне навчання

«Жити назустріч»: нова соціальна платформа для інтеграції ветеранів у цивільне життя

Як оформити опіку над дитиною: роз’яснення від Мінсоцполітики

Допомога Силам оборони: понад 624 тисячі українців скористалися чатботом єВорог

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 02.09.2024

Впродовж доби окупанти 171 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області