Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Формування засад усвідомленого батьківства, планування сім’ї убезпечить молодь від фатальних життєвих помилок

27 травня 2008 - 16:09

Директор обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді управління у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації Оксана Понікарова на брифінгу в прес-центрі ОДА оприлюднила результати соціологічного опитування молоді про життєві цінності та пріоритети щодо шлюбу та сімейних стосунків.

У заході взяли участь начальник управління у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації Анастасія Склярук та її заступник Ігор Мещан.

Оксана Понікарова зазначила, що метою опитування було визначення рейтингу життєвих орієнтацій сучасної молоді, а його результати будуть використані для коригування соціальної роботи з сім'ями, дітьми та молоддю.

На брифінгу відмічалось, що обласний центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді (ЗОЦСССДМ) та його структурні підрозділи в районах відіграють провідну роль у практичній соціальній роботі з сім'ями.

Значну увагу фахівці приділяють реалізації програм з підтримки сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, впровадженню різних форм сімейного виховання, таких як прийомні сім'ї та дитячі будинки сімейного типу, соціальній роботі, спрямованій на профілактику небезпечних хвороб та збереження репродуктивного здоров'я.

У травні в нашому регіоні за ініціативи управління у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації проводився місячник сім'ї, оскільки саме в цей період в нашій країні традиційно відзначаються День Матері (11 травня), Міжнародний День сім'ї (15 травня), проводиться Всеукраїнський тиждень планування сім'ї та збереження репродуктивного здоров'я (19-25 травня). В рамках цієї акції ЗОЦСССДМ також реалізував низку заходів, направлених на пропаганду сімейних цінностей та збереження репродуктивного здоров'я: рекламно-інформаційні кампанії щодо популяризації сімейних форм виховання; спільно із спеціалістами Запорізького обласного центру реабілітації репродуктивної функції людини в загальноосвітніх закладах у сільській місцевості проведено роботу з профілактики небезпечних хвороб та збереження репродуктивного здоров'я тощо.

- Результати соціологічного опитування про життєві цінності та пріоритети щодо шлюбу і сімейних стосунків засвідчили, що молодь обирає здоровий спосіб життя та прагне отримувати більше інформації про це, – підбила риску Оксана Понікарова. – Зважаючи на отримані дані, у подальшій своїй роботі ми зосередимо увагу на реалізації інформаційно-просвітницьких акцій, спрямованих на формування засад усвідомленого батьківства, планування сім'ї, ведення здорового способу життя, що, сподіваємось, убезпечить молодь від фатальних життєвих помилок.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

За матеріалами СБУ заочно засуджено 4 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Стартувала реєстрація на вступні випробування для майбутніх бакалаврів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 282 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 865-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни