Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжці презентували садиби зеленого туризму у столиці

27 травня 2008 - 09:37

Запорізька делегація організаторів зеленого туризму за сприяння управління культури і туризму облдержадміністрації та громадського об'єднання "Запорізьке обласне відділення Спілки сільського, зеленого туризму в Україні" взяла участь у VI Всеукраїнській виставці-ярмарку сільського туризму „Українське село запрошує”, яка пройшла під егідою Міністерства культури і туризму України у музеї національної архітектури в Пирогово під Києвом.

Захід проходив за участю Міністра культури і туризму В.Вовкуна та голови Державної служби туризму і курортів А. Пахлі.

Протягом двох днів запоріжці біля туристично-інформаційного стенду області на подвір'ї музею-скансена в Пирогово знайомили відвідувачів з нашим краєм козацької звитяги – степовою перлиною Півдня України з потужним курортно-рекреаційним потенціалом. Зваблювали гостей виставки принадами сільського, зеленого, етнотуризму, інформували про багатонаціональну запорізьку родину, звеселяли цікавою культурно-мистецькою програмою, частували традиційними стравами нашого краю та медовухою.

Незабутні враження на присутніх справили презентації господарів агросадиб з Мелітопольщини та Приазов'я, виступи знаного на Запоріжжі фольклорного колективу „Чумацький шлях”, щирі захоплення фахівців викликали вироби із глини та майстер-клас голови обласного осередку Національної Спілки майстрів народного мистецтва України Олександра Вільчинського, вишивані обереги заслуженого працівника культури України, майстрині Таїсії Мазур, інформаційні матеріали про одне із семи чудес України - о.Хортицю.

Вперше презентація Запорізького краю проходила за участю земляцтва Запоріжжя у м.Київ на чолі із президентом земляцтва В. Федорченком та генеральним директором С.Карпенком, які пообіцяли і надалі сприяти реалізації запорізьких ініціатив, у тому числі і в сфері сільського туризму.

 


Управління у справах преси та інформації

Читайте також