Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

1 липня – час "Ч" для керівників підприємств, які мають заборгованість із заробітної плати

22 травня 2008 - 17:14

На засіданні обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат заступник голови ОДА Микола Фролов поставив конкретне завдання керівникам підприємств-боржників – погасити заборгованість перед своїми працівниками у повному обсязі до 1 липня.

У заході взяли участь представники обласної прокуратури, управління МВС України в Запорізькій області, відділення національної служби посередництва і примирення, соціальних фондів, управлінь і структурних підрозділів ОДА, керівники територій та керівники підприємств-боржників.

Учасники засідання обмінялися думками з питання шляхів погашення заборгованості, яка на 1 травня поточного року на підприємствах області склала 23,8 млн. грн. Йшлося про те, що із загальної суми 13,7 млн. грн.(57,5%) припадає на підприємства, що знаходяться у процедурах відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом. А 8,5 млн. грн. (35,5%) заборгували своїм працівникам економічно активні підприємства.

Приємною новиною для членів комісії стала звістка, що заборгованість підприємств-банкрутів порівняно з початком року скоротилась на 2,1 млн. грн. (на 13%), а кількість підприємств цієї категорії зменшилась на 12 одиниць. Та на сьогодні їх залишається ще 43.

Негативні процеси у сфері оплати праці на підприємствах області ускладнюють ситуацію щодо сплати обов'язкових страхових внесків до Пенсійного фонду України. Зараз забезпеченість області власними пенсійними коштами складає 87%, а на сільськогосподарських територіях – 39,2%.

Заступник голови ОДА Микола Фролов, звернувшись до присутніх на засіданні представників прокуратури і правоохоронців , закликав їх зайняти непримиренну позицію по відношенню до керівників підприємств-боржників і за фактом злісної заборгованості своєчасно порушувати карні справи і доводити їх до суду.

Разом з тим він відмітив, що виконавча влада не залишає їх сам-на-сам із бідою, а докладає всіх зусиль, щоб виправити становище. Зокрема, повідомив посадовець, в. о. голови ОДА Валерій Черкаска, на поточний момент перебуваючи з робочою поїздкою у столиці, зустрічається з Міністром промполітики України, щоб вирішити питання по виплаті боргів із заробітної плати на державному підприємстві «Радіоприлад» за кошти міністерства.

- Підприємствам-боржникам допомагатимемо знайти вихід із скрути, – підбив риску заходу Микола Фролов. – Але вимагаємо від керівників активних дій щодо погашення заборгованості із заробітної плати.

 


Управління у справах преси та інформації

Читайте також