Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Виплати компенсацій вкладникам «Ощадбанку» знаходяться на контролі

21 травня 2008 - 10:37

Останнім часом ситуація з виплатами заощаджень в області нормалізувалася. Після 26 березня фінансування у місцеві відділення «Ощадбанку» стало надходити не в доларовому еквіваленті, а в національній валюті. Це дозволило уникнути недоплат у зв'язку з падінням курсу долара.

За даними Ольги Ігнатьєвої, заступника начальника філії Запорізького обласного управління ВАТ «Ощадбанк», на сьогодні в області зареєстровано 382 тисячі вкладників, отримано фінансування з бюджету на суму 182 мільйони гривень, вже одержали компенсації 191 тисяча жителів Запорізької області.

Завдяки залученню додаткових співробітників у банках вдалося збільшити кількість зареєстрованих вкладників з 13-15 тисяч на тиждень до 20 тисяч.

Тим часом, цей позитивний процес має й зворотну сторону. Справа у тому, що при зростанні кількості зареєстрованих вкладників сума коштів, що надходить на рахунки банку з бюджету, не збільшується. В результаті цього виникають затримки з виплатами.

Незважаючи на таку ситуацію, представник «Ощадбанку» вважає, що механізм виплат відпрацьований. Однак з цим не зовсім погодилися представники обласної влади. Адже в області компенсаційних рахунків зареєстровано 2 млн. 147 тис. І навіть якщо припустити, що у кожного вкладника є по два рахунки, то зареєструвалися ще навіть далеко не половина вкладників.

Тим часом, черг у дні виплат внесків перед касами вже немає. Таким чином, можна говорити про те, що «Ощадбанк» з поставленим завданням справляється, а збільшення виплат можливе при зростанні обсягів фінансування з держбюджету.

Також не спрощена технологія виплат компенсацій. Хоча, як заявляє начальник головного управління праці й соціального захисту населення облдержадміністрації Віктор Панкратов, уже є подібний відпрацьований механізм виплат. Так вже виплачуються пенсії. Для переходу на цей спрощений механізм лише потрібна постанова Кабміну.

По всіх пропозиціях, які пролунали, Володимир Кальцев пообіцяв підготувати листа за підписом в.о. голови облдержадміністрації Валерія Черкаски в Кабмін та Секретаріат Президента.

 

До відома:
Виплата внесків проводиться у відділеннях «Ощадбанку» чотири дні на тиждень, на п'ятий день (у п'ятницю) – реєстрація вкладників.
Для рішення спірних питань в обласному управлінні банку працює «гаряча телефонна лінія», на яку можна зателефонувати за номером: 227-02-52

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також