Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У с. Нове відкрито амбулаторію загальної практики сімейної медицини

11 червня 2018 - 13:29

Перший заступник голови облдержадміністрації Елла Слепян перебуває з робочою поїздкою в Мелітопольському районі. Тут вона взяла участь в урочистому відкритті амбулаторії загальної практики сімейної медицини в с. Нове - комунального закладу «Центр первинної медико-санітарної допомоги Мелітопольської районної ради Запорізької області».

- Сьогодні ми відкриваємо амбулаторію загальної практики сімейної медицини. Вона розрахована на обслуговування 2 743 осіб із шести населених пунктів. Тобто, зона діяльності фахівців амбулаторії - 12 кілометрів. На оновлення амбулаторії загальної практики-сімейної медицини було витрачено понад 6,5 мільйона гривень на умовах співфінансування. Це субвенції ДФРР та соціально-економічного розвитку - майже 4,5 мільйона гривень. Кошти, виділені з обласного бюджету, - 1 мільйон гривень, а  також понад мільйон гривень з бюджету Новенської сільради. Нині амбулаторію укомплектовано сучасним обладнанням, меблями та іншим на суму  70 тисяч гривень. Також було придбано додаткове медобладнання за 6 тисяч гривень з місцевого бюджету. Це тільки перший крок. Адже в цьому році ми плануємо подальше створення нових сімейних амбулаторій, де люди зможуть отримати он-лайн консультації відповідних фахівців. Для цієї мети Запорізькому регіону виділено 121,5 мільйона гривень, - повідомила перший заступник голови облдержадміністрації Елла Слепян.

Посадовець вручила сертифікат на 74,5 тисячі гривень для забезпечення робочого місця лікаря головному лікарю КЗ «Центр первинної медико-санітарної допомоги Мелітопольської районної ради Запорізької області» Олені Твердій.

За співпрацю та допомогу облдержадміністрації, а також її очільнику Костянтину Брилю подякував Мелітопольський міський голова Сергій Мінько. Він підкреслив, що місцева громада є дуже активною у реалізації реформи децентралізації влади, і також вручив сертифікат на нове медобладнання. Крім цього, сертифікат на медобладнання вручив і голова Мелітопольської райдержадміністрації Сергій Селевич. Він наголосив, що відкриття нової амбулаторії стало можливим насамперед завдяки ініціативам Президента України Петра Порошенка. Раніше місцеві жителі обслуговувались у ФАПах сусідніх населених пунктів. Проте громада не побоялася втілити в життя давню мрію про відновлення власної амбулаторії. А влада  держави та області  підтримали цю ідею.

Подякував за співпрацю почесним гостям і Новенський сільський голова Валентин Бутенко.

Після урочистостей присутні гості та місцеві жителі оглянули приміщення амбулаторії загальної практики сімейної медицини  з кабінетами та обладнанням. У приміщенні є також житло, призначене для майбутніх працівників амбулаторії.

Реконструйована амбулаторія загальної практики  сімейної медицини с. Нове розрахована на обслуговування шести населених пунктів: сіл Нове, Данило-Іванівка, Тащенак, Садове, Піщане, Зелене, де чисельність  населення становить 2743 особи, з них 433 дитини. При амбулаторії  функціонуватиме п’ять  ліжок денного стаціонару. Завідувач амбулаторії с. Нове Михайло Партас  закінчив Кримський державний медичний університет у 2014 році та після проходження інтернатури з 2016 року працює в амбулаторії. Згідно з проектом в амбулаторії  виконано капітальний ремонт фундаменту, стін та покрівлі приміщення; замінено вікна та двері; замінено систему опалення на більш сучасну та енергозберігаючу; відновлено системи водопостачання та каналізації; придбано меблі та сучасне обладнання; здійснено озеленення прилеглої до амбулаторії території.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Назавжди в строю: історія героя-поліцейського із Запорізької області, що захищав Україну

Подарунок до нового навчального року: громади Запорізької області отримали 25 шкільних автобусів

Трагедія в Запоріжжі: російський обстріл забрав життя двох людей, ще одна дівчина та чоловік знаходяться в лікарні

Можливість стати частиною поліцейської спільноти: Всеукраїнський вишкіл «Джура – поліцейський»

Після 1 вересня Уряд продовжить виплати на проживання для ВПО, які потребують підтримки

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 03.09.2024

Впродовж доби окупанти 313 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського на 922-ий день війни

Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схооф провели перемовини у Запоріжжі

У Запоріжжі пропонують в оренду нежитлові приміщення державної власності.

Нескорений «Талант»: у релокованій із Дніпрорудного школі розпочалось очне навчання

«Жити назустріч»: нова соціальна платформа для інтеграції ветеранів у цивільне життя