Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль: «Запорізька область - у п’ятірці кращих за перевиконанням митних платежів по Україні»

8 червня 2018 - 15:26

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль підкреслив, що таких результатів вдалося досягти після зміни керівництва Запорізької митниці. А також нагадав, що ці кошти будуть спрямовані на відновлення доріг державного значення в рамках ініційованого Президентом та Урядом України «митного експерименту».

- Запорізька область - у п’ятірці кращих за перевиконанням митних платежів по Україні. Такі результати ми бачимо після оновлення керівництва Запорізької митниці. Державною фіскальною службою проведено тематичну перевірку Запорізької митниці і на посаді начальника Запорізької митниці поновлено Олексія Мужева, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Як результат: у січні-травні 2018 року до бюджету спрямовано 3 млрд. 271 млн. 158,4 тис. грн.. митних платежів. Це на 809 млн. 813,1 тис. грн.. більше (+32,9%), ніж в аналогічному періоді 2017 року. Індикативні показники з наростаючим підсумком з початку року у сумі 2 млрд. 709 млн. 996,7 тис. грн.. виконано на 120,7%. Показник фактичних надходжень перевищує індикативний на 561 млн. 161,7 тис. грн.

Якщо говорити про середньомісячні надходження, то за січень-травень 2018 року бюджет поповнився на 654,2 млн. грн. У порівнянні з 2017 роком збільшення відбулося на 161,9 млн.  грн. (+33%).

Насамперед обсяг надходжень до бюджету пояснюється загальним станом зовнішньоекономічної діяльності, в тому числі, враховуючи динаміку експортних операцій, оскільки основні підприємства області є експортоорієнтованими. Зовнішньоторговельний обіг по зоні діяльності митниці за січень-травень 2018 року склав 1 млрд. 585 млн. доларів США (збільшення на 29% порівняно з аналогічним періодом 2017 року). Сальдо зовнішньоторговельного є позитивним.

Очільник регіону зазначив, що збільшення вартісного показника по експорту на 13% (113,4 млн. дол. США) може свідчити про зміни в номенклатурі експортних товарів та попит на такі товари на зовнішньому ринку. А за рахунок залучення до митного оформлення запорізьких імпортерів, які раніше здійснювали митні процедури на інших митницях, надходження до бюджету зросли на 661,3 млн. грн. Розпочали обслуговуватися у Запорізькій митниці ДФС 77 суб’єктів господарювання, додатково залучено понад 64 млн. грн. митних платежів.

Костянтин Бриль також підкреслив, що Запорізька митниця та влада регіону й далі працюють над залученням підприємств у зону діяльності Запорізької митниці ДФС.

- Нещодавно було проведено перемовини з представниками ТОВ «Метінвест Холдинг» щодо перереєстрації їх та їхніх постачальників сировини в зону діяльності Запорізької митниці. Хочу повідомити, що всі перевиконання митних платежів від цього будуть спрямовані на відновлення автошляху на Бердянськ у рамках «митного експерименту», - повідомив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

За даними митної служби, основну суму надходжень податків і зборів по оформленню в Запорізькій митниці ДФС становлять митні платежі, що стягуються при ввезенні товарів на митну територію України промисловими підприємствами  для використання у виробничих процесах (78,6%). Інші надходження з імпорту забезпечуються суб’єктами невиробничих галузей (21,4%).

У розрізі товарних угрупувань найбільша частка сплачених митних платежів припадає на товари груп 84-90 (машини, устаткування та транспорт) – 34%, групи 27 (паливно-енергетичні товари) - 28%, груп 72-83 (метали та вироби з них) – 12%, груп 1-24 (продовольчі товари та продукція сільського господарства) – 10%, груп 28-40 (продукція хімічної промисловості) - 7%, груп 25-26 (мінеральні продукти) - 7%.

У результаті проведення експерименту з фінансового забезпечення здійснення заходів з розвитку автомобільних доріг загального користування, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України, за рахунок перевиконання Запорізькою митницею ДФС у січні, березні, листопаді, грудні індикативних показників надходжень митних платежів у 2017 році до обласного бюджету надійшло 251 млн. 823, 7 тис. грн. За результатами роботи з початку 2018 року цей показник уже становить більше 243 млн. грн..

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Назавжди в строю: історія героя-поліцейського із Запорізької області, що захищав Україну

Подарунок до нового навчального року: громади Запорізької області отримали 25 шкільних автобусів

Трагедія в Запоріжжі: російський обстріл забрав життя двох людей, ще одна дівчина та чоловік знаходяться в лікарні

Можливість стати частиною поліцейської спільноти: Всеукраїнський вишкіл «Джура – поліцейський»

Після 1 вересня Уряд продовжить виплати на проживання для ВПО, які потребують підтримки

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 03.09.2024

Впродовж доби окупанти 313 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського на 922-ий день війни

Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схооф провели перемовини у Запоріжжі

У Запоріжжі пропонують в оренду нежитлові приміщення державної власності.

Нескорений «Талант»: у релокованій із Дніпрорудного школі розпочалось очне навчання

«Жити назустріч»: нова соціальна платформа для інтеграції ветеранів у цивільне життя