Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обдарована молодь з усієї України творила на Запоріжжі керамічне диво

8 червня 2018 - 15:04

Малобілозерська спеціалізована естетична школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів «Дивосвіт», що у Василівському районі, вже традиційно приймала Міжнародний фестиваль обдарованої молоді «КерамДиво-2018». Цього року мистецький форум відбувся під гаслом «Мистецтво об’єднує молодь».

На фестиваль зібралися  талановиті діти - вихованці загальноосвітніх навчальних закладів, шкіл-інтернатів, позашкільних установ, які пробують свої творчі сили в образотворчому мистецтві та художній кераміці, з Вінницької, Полтавської, Черкаської, Закарпатської, Миколаївської, Дніпропетровської, Волинської областей, а також із районів Запорізької області. Про це повідомили в Департаменті освіти і науки облдержадміністрації.

Упродовж фестивалю більшість часу юні митці провели у творчих майстернях, де змогли реалізувати свої ідеї та задуми на задану тематику. Для гостей також відбулися майстер-класи народних майстрів, змістовні вечори відпочинку, захоплюючі екскурсії Таврійським краєм та на о. Хортицю.

За словами заслуженого працівника освіти України, директора школи-інтернату «Дивосвіт» Яніни Овсієнко, метою мистецького форуму є пошук, розвиток та підтримка обдарованої і креативної молоді, відродження і розвиток мистецьких та культурних традицій майстрів художньої кераміки, гончарства, живопису, популяризація народних традицій як безцінної історичної спадщини України.

Оцінювали роботи конкурсантів компетентне журі, до складу якого увійшли представники Національної академії педагогічних наук, спілки майстрів народного мистецтва України та спілки художників України.

У підсумку 16  учасників конкурсу були відзначені призовим місцем, а четверо з них отримали гран-прі фестивалю. Кожен конкурсант та керівник делегації отримав сертифікат учасника, а кожен навчальний заклад - подяку за активну участь у Міжнародному фестивалі обдарованої молоді «КерамДиво-2018», вагомий внесок у справу навчання і виховання підростаючого покоління, підтримку та гармонійний розвиток дитячої та юнацької творчості.

Нагадаємо, що ініціатор та організатор мистецької акції - Малобілозерська спеціалізована естетична школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів «Дивосвіт» - семиразовий золотий призер міжнародних виставок «Інноватика в освіті України» та «Сучасні навчальні заклади», двічі бронзовий призер Міжнародної виставки «Сучасна освіта в Україні», тричі володар звання «Лідер сучасної освіти», лауреат Всеукраїнського конкурсу «100 кращих шкіл України», Асоційована школа ЮНЕСКО.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Назавжди в строю: історія героя-поліцейського із Запорізької області, що захищав Україну

Подарунок до нового навчального року: громади Запорізької області отримали 25 шкільних автобусів

Трагедія в Запоріжжі: російський обстріл забрав життя двох людей, ще одна дівчина та чоловік знаходяться в лікарні

Можливість стати частиною поліцейської спільноти: Всеукраїнський вишкіл «Джура – поліцейський»

Після 1 вересня Уряд продовжить виплати на проживання для ВПО, які потребують підтримки

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 03.09.2024

Впродовж доби окупанти 313 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського на 922-ий день війни

Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схооф провели перемовини у Запоріжжі

У Запоріжжі пропонують в оренду нежитлові приміщення державної власності.

Нескорений «Талант»: у релокованій із Дніпрорудного школі розпочалось очне навчання

«Жити назустріч»: нова соціальна платформа для інтеграції ветеранів у цивільне життя