Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області впроваджуються нові практики відновного правосуддя та медіації для неповнолітніх

8 червня 2018 - 14:05

На засіданні «круглого» столу, присвяченого проблематиці захисту прав дітей, фахівці  обговорили питання медіації та відновного правосуддя як додаткових гарантій захисту прав неповнолітніх у кримінальному провадженні, а також європейську практику та шляхи впровадження в Україні.

Захід  організовано регіональним відділенням Секретаріату Урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини при Головному територіальному управлінні юстиції у Запорізькій області та регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях з метою налагодження діалогу між представниками правоохоронних органів, служб у справах дітей, органів пробації, правників, адвокатів, науковців у справі застосування нових практик відновного правосуддя та медіації серед неповнолітніх.

. Відкрили засідання «круглого» столу директор регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях Павло Наливайко та представник Урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини у Запорізькій області Олексій Долгополов.

Олексій Долгополов у своїй  доповіді ознайомив з  міжнародними стандартами у сфері здійснення правосуддя щодо неповнолітніх, світовими тенденціями відновного правосуддя та практиками Європейського суду з прав людини в питаннях захисту прав дітей.

Павло Наливайко розповів про медіацію як ефективний засіб альтернативного врегулювання спорів, а  також напрямки діяльності центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги в частині здійснення медіації.

Про практичні аспекти застосування медіації в діяльності адвоката поінформували Олена Ляшенко та Юлія Плецька – фахівці, які вже здобули необхідні знання в цій сфері та вже сьогодні можуть реалізувати їх на практиці.

Учасники «круглого столу» також  обговорили ініціативи Міністерства юстиції України у сфері захисту прав дітей у рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я маю право!».

За результатами дискусії  вирішено об’єднати зусилля представників органів державної влади, громадських організацій задля впровадження медіації  як альтернативного срособу врегулювання спору на території Запорізької області.

Довідково: для вирішення спору є можливість звернутися до єдиного контакт-центру системи безоплатної правової допомоги (0 800 213 103). «Гаряча» лінія працює безкоштовно та цілодобово.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Назавжди в строю: історія героя-поліцейського із Запорізької області, що захищав Україну

Подарунок до нового навчального року: громади Запорізької області отримали 25 шкільних автобусів

Трагедія в Запоріжжі: російський обстріл забрав життя двох людей, ще одна дівчина та чоловік знаходяться в лікарні

Можливість стати частиною поліцейської спільноти: Всеукраїнський вишкіл «Джура – поліцейський»

Після 1 вересня Уряд продовжить виплати на проживання для ВПО, які потребують підтримки

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 03.09.2024

Впродовж доби окупанти 313 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського на 922-ий день війни

Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схооф провели перемовини у Запоріжжі

У Запоріжжі пропонують в оренду нежитлові приміщення державної власності.

Нескорений «Талант»: у релокованій із Дніпрорудного школі розпочалось очне навчання

«Жити назустріч»: нова соціальна платформа для інтеграції ветеранів у цивільне життя