Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі аграрії презентують свої здобутки на Міжнародній виставці «АГРО-2018»

8 червня 2018 - 09:37

У Києві триває ювілейна XXХ Міжнародна агропромислова виставка «АГРО-2018» на базі Національного комплексу «Експоцентр Україна». Цього року до столиці, окрім українських компаній, прибули виробники із США, Китаю, Німеччини, Польщі, Франції, Італії, Австрії,  Індії, країн Африки та Близького Сходу, які є найважливішими експортними напрямками продукції для українського аграрного комплексу. Загалом у виставці беруть участь 1250 представників із 16 країн світу.

- Те, що кожного року роблять наші аграрії, розвиваючи нашу країну, є надзвичайно важливим. Майже п’ята   частина всього, що виробляє Україна, має відношення до агропромислового комплексу. Тому нові технології, техніка, механізми створення більшої продуктивності, нарощування поголів’я робить нашу країну сильнішою. Тому наше завдання залишається                       незмінним – збільшувати підтримку і допомагати нашим аграріям бути успішними. Сильний фермер, сильна Україна, сильна держава, - зазначив на відкритті Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Запорізьку область на «АГРО-2018» представляють Департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації спільно з 21 підприємством харчової та переробної промисловості, чотирма виробниками сільськогосподарської техніки та двома науковими закладами.

На виставці представлені новинки сільськогосподарської техніки та устаткування, високопродуктивні породи свійських тварин, сучасні агротехнології для всіх галузей сільського господарства та сільськогосподарська продукція.

У рамках АГРО-2018 діє одразу 12 окремих тематичних виставкових заходів, а також аукціон племінних тварин, експозиція провідних автомобільних брендів Agro Auto Show, фестиваль їжі Agro Food Fest, традиційний ярмарок. Кожен представник аграрної галузі має можливість обрати для себе експозиції на свій смак, адже у рамках виставки відбуваються спеціалізовані виставкові заходи: Animal’EX 2018 - XVII  - виставка сільськогосподарських тварин, ветеринарії та товарів для тваринництва; Рослинництво і агрохімія - виставка технологій вирощування, захисту та збереження рослин; FichExpo - виставка рибного господарства та рибальства; ЕкспоАгроТех - виставка сільськогосподарської техніки, обладнання та запасних частин; ORGANIC - виставка екологічно чистих продуктів та технологій; АГРО транспорт логістика - виставка техніки для транспортування і зберігання сільськогосподарської продукції; ЕквісвіТ 2018 – національна виставка конярства та кінного спорту; НТ AGRO - виставка автоматизації, управління, GPS і GIS технологій; EcoHous - виставка будівництва заміських будинків, ландшафту та енергоефективних технологій; БІОПАЛИВО – виставка альтернативних джерел; AGRO Build – Expo – виставка інновацій в агробудівництві, технологій і матеріалів; Сучасний фермер – виставка комплексних рішень для фермерських господарств та приватних землевласників.

Під час роботи виставок для аграріїв та виробників проводяться 50 науково-практичних заходів, у тому числі  конференції, круглі столи, симпозіуми, брифінги, презентації, у роботі яких взяли участь директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Андрій Поляков та його заступник Людмила Щербина.

Запорізька область представлена експозицією досягнень у рослинництві, харчовій та переробній галузі, презентувала роботи провідних фірм, виробників експортно орієнтованої та інвестиційно привабливої продукції. Нашу експозицію відвідав заступник Міністра аграрної політики та продовольства Віктор Шеремета.

Довідково. «АГРО-2018» - це найбільша агропромислова виставка в Україні та Східній Європі, яка стала ефективною платформою для вдосконалення виробництва, впровадження інновацій, презентацій новинок у всіх сферах АПК України, діловим заходом, що відкриває можливості для співпраці з країнами – лідерами світового аграрного сектору, а також унікальною нагодою для діалогу між приватним бізнесом і державою, асоціаціями та іноземними виробниками.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Назавжди в строю: історія героя-поліцейського із Запорізької області, що захищав Україну

Подарунок до нового навчального року: громади Запорізької області отримали 25 шкільних автобусів

Трагедія в Запоріжжі: російський обстріл забрав життя двох людей, ще одна дівчина та чоловік знаходяться в лікарні

Можливість стати частиною поліцейської спільноти: Всеукраїнський вишкіл «Джура – поліцейський»

Після 1 вересня Уряд продовжить виплати на проживання для ВПО, які потребують підтримки

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 03.09.2024

Впродовж доби окупанти 313 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського на 922-ий день війни

Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схооф провели перемовини у Запоріжжі

У Запоріжжі пропонують в оренду нежитлові приміщення державної власності.

Нескорений «Талант»: у релокованій із Дніпрорудного школі розпочалось очне навчання

«Жити назустріч»: нова соціальна платформа для інтеграції ветеранів у цивільне життя