Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Для національно-патріотичного виховання молоді в області готують професіоналів

7 червня 2018 - 15:37

Розвиток та стан реалізації національно-патріотичного виховання дітей та молоді на державному та регіональному рівнях розглянуто на засіданні колегії Управління молоді, фізичної культури та спорту, яке відбулося під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Елли Слепян.

- Національно-патріотичне виховання виявляється у багатьох моментах. Це і наше ставлення до Батьківщини, до її культурної спадщини, історії, природи. Сьогодні, у такий непростий час для України, наша молодь повинна розвиватись, уміти впливати на ці процеси, вміти захистити нашу територію, адже наша молодь – це наше майбутнє, - зазначила  Елла Слепян.

При Запорізькій облдержадміністрації другий рік функціонує Координаційна рада з питань національно-патріотичного виховання молоді, а також в області працюють 18 координаційних рад при райдержадміністраціях, які координують діяльність ряду закладів, установ, громадських об’єднань, що займаються питаннями національно - патріотичного виховання.

Системну роботу з цього питання забезпечує реалізація обласної цільової програми національно-патріотичного виховання молоді.

За словами начальника Управління молоді, фізичної культури та спорту Наталії Власової,  головні завдання, визначені Програмою, виконуються. Так, обласним центром патріотичного виховання молоді створено електронну збірку нормативно-правових актів, що розповсюджена в районах області. Для ознайомлення з оновленим змістом, методами та формами національно-патріотичної роботи на базі методичних об’єднань педагогів  були проведені науково-практичні семінари, лекції та заняття. Щорічно проводиться обласна військово-спортивна гра «Призовник» для трудової та студентської молоді,  уроки мужності «Ми пам’ятаємо героїв Крут», до Дня захисника України, Дня Збройних Сил України, де регулярно відбувалися зустрічі молоді з учасниками антитерористичної операції. До Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні та пам’яті В’ячеслава Чорновола, Дня солдатської матері, Дня Національної гвардії України, до річниці Перемоги над нацизмом у Європі для військовослужбовців було проведено урочисті заходи.

Крім цього, було проведено обласний кінофестиваль для учнівської молоді «Кінотріумф.ZP»; конкурс творчості патріотичного спрямування «Спадщина»; відкрито меморіальні дошки нашим землякам; упроваджено обласний молодіжно-виховний проект «Патріотичні екскурсії» для ознайомлення з бойовим шляхом 55-ої окремої артилерійської бригади та повсякденним життям українських воїнів; проведено обласний конкурс з пропаганди та розповсюдження здорового способу життя «Обери життя»; обласну молодіжну акцію – велоестафету «Єдність в ім’я Перемоги»; цикл турнірів з настільної гри «100 років боротьби. Українська революція 1917-1921 років» для ознайомлення з подіями української революції представників  учнівської, студентської та трудової молоді, а також громадських організацій; літній кубок КВК для трудової молоді в рамках фестивалю «Світ трудової молоді»; проводиться цикл квест-ігор «Історія Запорізького краю. 100-річчя української революції», «Історія Запорізького краю. Олександрівськ».

У другому півріччі запланована концертна програма до Дня Державного прапора та 27-ї річниці Незалежності України для військовослужбовців військових частин, святкова акція «Різдвяна зірка в кожен дім» до Дня Святого Миколая; дебатна школа «Запорізька молодь дебатує» для студентської молоді

Варто відзначити, що в області під патронатом Міністерства освіти і науки триває експеримент всеукраїнського рівня за темою «Система підготовки фахівців соціальної сфери до національно-патріотичного виховання дітей та молоді на засадах соціального партнерства» у 2017 – 2022 роках.

- Наразі відбувається підвищення кваліфікації та професійної компетентності фахівців у сфері національно-патріотичного виховання. Так, в області є два тренери з національно-патріотичного виховання. Ними проведено тренінги для осіб, відповідальних за реалізацію національно-патріотичного виховання,  за програмою «З Україною в серці». Їх учасниками вже стали  25 представників  районів,  30 представників об’єднаних територіальних громад, 500 педагогів  з усієї області та 36 представників студентського самоврядування, - повідомила Наталія Власова.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Назавжди в строю: історія героя-поліцейського із Запорізької області, що захищав Україну

Подарунок до нового навчального року: громади Запорізької області отримали 25 шкільних автобусів

Трагедія в Запоріжжі: російський обстріл забрав життя двох людей, ще одна дівчина та чоловік знаходяться в лікарні

Можливість стати частиною поліцейської спільноти: Всеукраїнський вишкіл «Джура – поліцейський»

Після 1 вересня Уряд продовжить виплати на проживання для ВПО, які потребують підтримки

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 03.09.2024

Впродовж доби окупанти 313 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського на 922-ий день війни

Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схооф провели перемовини у Запоріжжі

У Запоріжжі пропонують в оренду нежитлові приміщення державної власності.

Нескорений «Талант»: у релокованій із Дніпрорудного школі розпочалось очне навчання

«Жити назустріч»: нова соціальна платформа для інтеграції ветеранів у цивільне життя