Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі відкрито новий навчальний центр з професії «Монтажник санітарно-технічних систем і устаткування»

7 червня 2018 - 13:44

На базі Державного навчального закладу «Запорізький будівельний центр професійно-технічної освіти» урочисто відкрито навчально-практичний центр для підготовки робітничих кадрів з професії  «Монтажник санітарно-технічних систем і устаткування».

- Нині існує нагальна потреба у підготовці робітничих кадрів нового формату, а для цього необхідні  організаційні зміни як  типу навчальних закладів, так і змісту професійної підготовки. Важливим залишається якість підготовки, яка залежить від наявної навчально-матеріальної бази та кадрового забезпечення. Сьогодні ми відкриваємо центр для підготовки працівників, праця яких непомітна, але дуже потрібна: «Монтажник санітарно-технічних систем та устаткування». На великий жаль, сьогодні в закладі навчаються тільки випускники інтернатів, ця професія непопулярна серед населення, а також важко працевлаштувати випускників. І  ми хочемо продемонструвати всім присутнім, на якому обладнанні здійснюється навчання, а роботодавців зацікавити співпрацювати з навчальним закладом, - зазначила під час відкриття центру директор Департаменту освіти і науки Тетяна Озерова.

Навчально-практичний центр створювався зусиллями майстрів та учнів навчального закладу з жовтня по грудень 2017 року.   Його технічна база надасть  можливість  майбутнім молодим спеціалістам здобути якісні знання та практичні навички у роботі з сучасними технологіями.

Створення навчально - практичних центрів галузевого спрямування здійснюється в рамках пілотного  проекту Міністерства освіти і науки України з метою модернізації підготовки кваліфікованих робітників. У результаті його реалізації  на базі Державного навчального закладу «Запорізьке вище професійне училище моди і стилю» минулого року відкрито навчально-практичний центр інноваційних швейних технологій.

На сьогодні первинна професійна підготовка та професійно-технічне навчання у закладах професійної (професійно-технічної) освіти  області здійснюється у 31 закладі   за  103 професіями для семи галузей економіки, а саме: промисловості, сільського господарства, транспорту, будівництва, торгівлі та громадського харчування, житлово-комунального господарства, зв’язку.

 У 2018 році на базі двох державних навчальних закладів професійної (професійно-технічної) освіти «Запорізьке машинобудівне вище професійне училище» та «Запорізький політехнічний центр професійно-технічної освіти» заплановано відкриття ще двох навчально-практичних центрів для машинобудівної та металургійної галузей економіки за професіями загальнодержавного значення.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

(., 0Kb)

Читайте також

Назавжди в строю: історія героя-поліцейського із Запорізької області, що захищав Україну

Подарунок до нового навчального року: громади Запорізької області отримали 25 шкільних автобусів

Трагедія в Запоріжжі: російський обстріл забрав життя двох людей, ще одна дівчина та чоловік знаходяться в лікарні

Можливість стати частиною поліцейської спільноти: Всеукраїнський вишкіл «Джура – поліцейський»

Після 1 вересня Уряд продовжить виплати на проживання для ВПО, які потребують підтримки

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 03.09.2024

Впродовж доби окупанти 313 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського на 922-ий день війни

Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схооф провели перемовини у Запоріжжі

У Запоріжжі пропонують в оренду нежитлові приміщення державної власності.

Нескорений «Талант»: у релокованій із Дніпрорудного школі розпочалось очне навчання

«Жити назустріч»: нова соціальна платформа для інтеграції ветеранів у цивільне життя