Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль: «При облдержадміністрації створено робочу групу з питань захисту професійної діяльності журналістів і свободи слова»

6 червня 2018 - 13:37

Про це голова облдержадміністрації Костянтин Бриль повідомив під час урочистої церемонії нагородження запорізьких журналістів, які внесли вагомий вклад у розвиток інформаційного простору області. Як відомо, 6 червня 1992 року Спілку журналістів України було прийнято до Міжнародної федерації журналістів - найбільшої у світі організації професійних працівників ЗМІ. Тож цю дату й було обрано для відзначення Дня журналіста в Україні.

З професійним святом медійників привітав голова облдержадміністрації Костянтин Бриль. Він підкреслив, що для більш ефективного співробітництва влади та ЗМІ при облдржадміністрації створено обласну робочу групу з питань захисту професійної діяльності журналістів і свободи слова.

- Цю групу створено на виконання Указу Президента України «Про Раду з питань захисту професійної діяльності журналістів та свободи слова». Основними її завданнями  є моніторинг та аналіз ситуації щодо захисту професійної діяльності журналістів та свободи слова на території області. Крім цього,  група займатиметься підготовкою узгоджених пропозицій стосовно першочергових заходів з цих питань, налагодженням ефективного механізму взаємодії місцевих державних органів та інститутів громадянського суспільства, зокрема засобів масової інформації, з питань захисту професійної діяльності журналістів та свободи слова на території області. Тобто наша мета - виявляти можливі проблеми у сфері медіа, привертати увагу до них та разом віднаходити шляхи їх розв’язання. Сподіваюсь, що ця робоча група стане дієвим інструментом та буде затребувана серед місцевих ЗМІ. Якщо виникла якась проблема, ми завжди готові долучитися до її вирішення, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Під час церемонії очільник регіону вручив відзнаки журналістам Запорізької області. Так, грамотою обласної державної адміністрації за високі професійні досягнення, творчу та сумлінну працю, активну життєву позицію,  високопрофесійне почуття обов’язку, відданість справі, з нагоди професійного свята Дня журналіста нагороджені: заступник головного редактора міськрайонної газети «Новий день» (м. Мелітополь) Ірина Левченко; старший телеоператор операторського сектору телеканалу  «Z» Ірина Хомутська; монтажер відділу режисерів монтажу телерадіокомпанії «Алекс» Галина Кузнецова; кореспондент ЗНТРК «ТV5» Руслан Левицький; кореспондент редакції газети «Индустриальное Запорожье» Анастасія Непомяща; спеціальний кореспондент ТСН телеканалу «1+1» Яків Носков; головний редактор КП «ТРК «Мелітополь» Ольга Четвертухіна; журналіст газети «Бердянські відомості» та ТРК «ЮГ» Олена Семко; головний редактор газети «РОСТ» (м. Енергодар) Ірина Овдієнко та головний редактор сайту «ВМЕСТЕ» Геннадій Волков.

Окремо за багаторічну творчу діяльність, високий професіоналізм, значний особистий внесок у висвітлення життєдіяльності Запорізького регіону, заслужений авторитет серед колег та з нагоди професійного свята Дня журналіста Костянтин Бриль нагородив медаллю «За розвиток Запорізького краю» журналіста, автора і ведучу щотижневих програм «Наедине со всеми» і «То, что доктор прописал» ТРК «ЮГ» (м. Бердянськ) Валентину Прядченко.

Наостанок присутні працівники ЗМІ поспілкувалися з керівництвом області та зробили колективне фото.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Назавжди в строю: історія героя-поліцейського із Запорізької області, що захищав Україну

Подарунок до нового навчального року: громади Запорізької області отримали 25 шкільних автобусів

Трагедія в Запоріжжі: російський обстріл забрав життя двох людей, ще одна дівчина та чоловік знаходяться в лікарні

Можливість стати частиною поліцейської спільноти: Всеукраїнський вишкіл «Джура – поліцейський»

Після 1 вересня Уряд продовжить виплати на проживання для ВПО, які потребують підтримки

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 03.09.2024

Впродовж доби окупанти 313 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського на 922-ий день війни

Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схооф провели перемовини у Запоріжжі

У Запоріжжі пропонують в оренду нежитлові приміщення державної власності.

Нескорений «Талант»: у релокованій із Дніпрорудного школі розпочалось очне навчання

«Жити назустріч»: нова соціальна платформа для інтеграції ветеранів у цивільне життя