Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Урочисто відкрито літній рух поїздів Запорізької дитячої залізниці

5 червня 2018 - 16:30

На  базі Запорізької дитячої залізниці відбувся  святковий захід  -  відкриття літньої поїздної практики та відзначення 46-ї  річниці дитячої залізниці.  Розпочалося святкування з урочистого  відкриття та привітань юних залізничників почесними гостями. Приєдналися до вітань керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко та директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Тетяна Озерова.

- Дитяча залізниця виконує не тільки важливу соціально значиму роль з профорієнтації  підростаючого покоління щодо вибору професій залізничної галузі, а також велика увага приділяється екологічному вихованню юних залізничників. Для цього на дитячій залізниці створено  всі умови:  на території діють зоокуток, акваріумна зала, зимовий сад, дендропарк, кактусарій. Одночасно  дитяча залізниця - це місце для відпочинку жителів і гостей Запорізького краю, які із задоволенням приводять сюди  дітей здійснити подорож на поїзді, відвідати екологічні об'єкти, виставкову залу,  прогулятися дендропарком з оригінально підстриженими деревами та різноманітними квітами, - зазначила у  вітальному слові Зінаїда Бойко.

За підсумками навчального року 468 вихованців дитячої залізниці першого року навчання отримали почесне звання «Юний залізничник»; 1325  юних залізничників пройшли курс навчання, з них  1078 успішо склали заліки та допущені до літньої поїздної практики; зі 123 випускників дитячої залізниці 67 направлено до навчальних закладів залізничного профілю.

Інструкторський склад дитячої залізниці разом із агітбригадою юних залізничників профорієнтаційного спрямування  підготували концертну програму. Під час святкового дійства були відзначені юні залізничники, які протягом року брали активну участь у заходах з патріотичного, екологічного, спортивного, культурного виховання.

У рамках заходу у  фойє навчально-лабораторного корпусу презентовано конкурс-виставку малюнків юних залізничників та дітей залізничників Запорізького регіону на тему: «Дитяча залізниця – місце здійснення дитячих мрій».

Після урочистої частини юні залізничники провели для маленьких відвідувачів майстер – класи з розпису фігурок із солоного тіста та виготовлення яскравих сонечок з кольорового паперу.

По завершенню на всіх учасників та гостей свята чекала подорож  на дитячому потязі, під час якої студенти  Запорізького державного медичного університету провели інтерактивну гру  щодо гігієнічної культури населення, відповідального ставлення до безпеки власного життя і оточуючих людей. Наразі розпочалися канікули, діти більше часу проводять на природі,  тож зростає ризик дитячого травматизму і тематика безпеки життєдіяльності є дуже актуальною.

Літній рух поїздів Запорізької дитячої залізниці урочисто відкрито.  Поїзд курсуватиме з четверга по неділю та у святкові дні за графіком.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Назавжди в строю: історія героя-поліцейського із Запорізької області, що захищав Україну

Подарунок до нового навчального року: громади Запорізької області отримали 25 шкільних автобусів

Трагедія в Запоріжжі: російський обстріл забрав життя двох людей, ще одна дівчина та чоловік знаходяться в лікарні

Можливість стати частиною поліцейської спільноти: Всеукраїнський вишкіл «Джура – поліцейський»

Після 1 вересня Уряд продовжить виплати на проживання для ВПО, які потребують підтримки

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 03.09.2024

Впродовж доби окупанти 313 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського на 922-ий день війни

Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схооф провели перемовини у Запоріжжі

У Запоріжжі пропонують в оренду нежитлові приміщення державної власності.

Нескорений «Талант»: у релокованій із Дніпрорудного школі розпочалось очне навчання

«Жити назустріч»: нова соціальна платформа для інтеграції ветеранів у цивільне життя