Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Виставка «Україна – НАТО» руйнує міфи та стереотипи про діяльність Альянсу

5 червня 2018 - 15:42

До 20-річчя підписання Хартії про особливе партнерство між Україною та Північноатлантичним альянсом створено пересувну виставку «Україна-НАТО. Формула безпеки» за підтримки Центру інформації та документації НАТО в Україні, Міністерства інформаційної політики України та Українського кризового медіацентру. Сьогодні відбулася презентація виставки в Запоріжжі, у якій взяли участь директор Центру інформації та документації НАТО Барбора Маронкова та представник Міністерства інформаційної політики України Олександр Макобрій.

Попередньо з гостями провела зустріч перший заступник голови облдержадміністрації Елла Слепян. Посадовець наголосила на актуальності  таких заходів, адже саме якісна інформаційна політика може вплинути на обізнаність місцевого населення.

- З огляду на російську агресію співпраця з НАТО є важливим напрямом роботи для України та Запорізького регіону, адже ми маємо враховувати досвід країн, які можуть себе захистити. Сьогодні ми, як ніхто, зустрічаємося з проблемою залежності та інформаційних міфів, які є однією із гібридних загроз. Наша країна розуміє, що НАТО – це не  загроза, це не є виключно бойові дії. Ми розуміємо, наскільки важливо на сьогодні проводити інформаційну політику знайомства з діяльністю Альянсу у різних сферах життєдіяльності, - зазначила Елла Слепян.

Пересувна виставка  розгорнулася на базі Запорізького обласного центру молоді, де  відбулося її урочисте відкриття. Експозиції виставки вже побували в 11 містах України. За словами організаторів, ця виставка – освітній та інформаційний проект, який розповідає не лише про НАТО, а й про ширший контекст світової безпеки. На ній представлені реальні факти співпраці України й Альянсу, що допоможуть розвіяти міфи про НАТО. За словами Барбори Миронкової, важливо занурити глядача в історію, показати сучасність і допомогти задуматися про безпеку України і світу в майбутньому.

Експозиція пропонує пригадати, які ключові події зробили НАТО, світ і Україну такими, якими вони є сьогодні. Одним із основних елементів  є розділ про міфи  щодо НАТО, зокрема про те, що Альянс є ворожим військовим союзом і те, що НАТО спровокувало Майдан. Завдяки експозиціям і стендам можна  побачити конкретні приклади і факти підтримки Збройних Сил України і наших бійців з боку НАТО.

Начальник Управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації Артур Бойко зазначив, що НАТО – це не лише військовий блок, це перш за все стандарти, повага до людського життя та гідності, особливі навички для бійців.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Назавжди в строю: історія героя-поліцейського із Запорізької області, що захищав Україну

Подарунок до нового навчального року: громади Запорізької області отримали 25 шкільних автобусів

Трагедія в Запоріжжі: російський обстріл забрав життя двох людей, ще одна дівчина та чоловік знаходяться в лікарні

Можливість стати частиною поліцейської спільноти: Всеукраїнський вишкіл «Джура – поліцейський»

Після 1 вересня Уряд продовжить виплати на проживання для ВПО, які потребують підтримки

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 03.09.2024

Впродовж доби окупанти 313 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського на 922-ий день війни

Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схооф провели перемовини у Запоріжжі

У Запоріжжі пропонують в оренду нежитлові приміщення державної власності.

Нескорений «Талант»: у релокованій із Дніпрорудного школі розпочалось очне навчання

«Жити назустріч»: нова соціальна платформа для інтеграції ветеранів у цивільне життя