Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі стартував найбільший в Україні «Фестиваль сім’ї»

2 червня 2018 - 14:26

Керівництво облдержадміністрації долучилось до святкової ходи «Парад щасливих сімей». Десятки запорізьких родин разом із аніматорами урочистою колоною прямували від Майдану Волі до Центрального парку «Дубовий Гай».

На головній сцені представники влади та організатори привітали учасників та відкрили «Фестиваль сім’ї – 2018». Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба також долучився до масштабного заходу, і підкреслив, що Запорізький фестиваль сім’ї – є найбільшим, що проводиться цьогоріч в Україні.

Якщо сьогодні громада об’єднується задля того, щоб провести таке велике свято для наших дітей, я можу впевнено сказати – у нашій країни є майбутнє. Ми намагаємось зробити усе можливе, щоб українські родини не боялись народжувати дітей, щоб в країні молоді люди були забезпечені усім необхідним, а діти в таких сімях з народження були гордістю для батьків. Нехай в ваших сім’ях буде затишок, тепло, любов, а найголовніше – усмішки ваших дітей, - привітав учасників Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба.

Зазначимо, що цьогорічний «Фестиваль сім’ї» проходить під лозунгом «Щаслива родина – міцна країна!» за тематикою «Громада – одна велика, дружня сім’я». Організатори свята запросили до участі представників об’єднаних територіальних громад Запорізької області, де кожен охочий мав змогу дізнатись такі практичні моменти: як обирати сімейного лікаря, як підписати угоду і ввійти до електронного реєстру пацієнтів;  а також відвідати лекторії стосовно прав людини, медіаграмотномті населення тощо.

На заході були присутні перший заступник голови облдержадміністрації Елла Слепян, керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко, директор Департаменту освіти і науки Тетяна Озерова та представники структурних підрозділів.

Щасливі діти народжуються в щасливих сім’ях, а тому я вважаю, що це свято є одним з найголовніших в нашій країні. В цьому році ми об’явили рік дітей, а тому наша робота націлена на реконструкцію та будування дитячих садочків, шкіл, для того, щоб нашим дітям було комфортно та зручно отримували освіту в нашій країни, а потім розбудовували також нашу країну, - зазначила Елла Слепян.

Масштабною локацією заходу став «Ярмарок спорту», де було представлено  різноманіття спортивних асоціацій, шкіл, секцій та клубів, які працюють, як в місті Запоріжжі так і в громадах Запорізької області. Для діток міста та області організатори підготували імпровізаційний майданчик «Містечко дитинства», локації клубу «Рівні можливості», «Лікування за допомогою тварин», зокрема один із його видів – каністерапія. Крім цього, для малечі був відкритий «Фестиваль народностей», ярмарок професій, містечко батутів та багато іншого.

Нагадаємо, «Фестиваль сім’ї» вже шість років проводиться коаліцією громадських організацій за підтримки Запорізької обласної державної держадміністрації та Запорізької міської ради. З минулого року свято  підтримується Ініціативами інфраструктурної програми для України, що виконуються німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft  für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням уряду Німеччини. Головна мета заходу - подарувати справжнє веселе свято дітям, які обмежені в спілкуванні з навколишнім середовищем. Діти мають відчути себе частиною великого світу, де  є гідне місце для них.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Назавжди в строю: історія героя-поліцейського із Запорізької області, що захищав Україну

Подарунок до нового навчального року: громади Запорізької області отримали 25 шкільних автобусів

Трагедія в Запоріжжі: російський обстріл забрав життя двох людей, ще одна дівчина та чоловік знаходяться в лікарні

Можливість стати частиною поліцейської спільноти: Всеукраїнський вишкіл «Джура – поліцейський»

Після 1 вересня Уряд продовжить виплати на проживання для ВПО, які потребують підтримки

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 03.09.2024

Впродовж доби окупанти 313 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського на 922-ий день війни

Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схооф провели перемовини у Запоріжжі

У Запоріжжі пропонують в оренду нежитлові приміщення державної власності.

Нескорений «Талант»: у релокованій із Дніпрорудного школі розпочалось очне навчання

«Жити назустріч»: нова соціальна платформа для інтеграції ветеранів у цивільне життя