Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

До Дня захисту дітей артисти підготували благодійну виставу

1 червня 2018 - 15:47

Вже традиційно, обласний академічний театр юного глядача запросив маленьких глядачів на благодійну виставу. Мистецьке свято відвідали 250 дітей із Запоріжжя та Енергодара, Василівського, Вільнянського, Михайлівського, Запорізького районів області, в тому числі із Біленьківської, Широківської, Плодородненської, Петромихайлівської, Преображенської об’єднаних територіальних громад. Захід проводився для дітей пільгових категорій: діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування; діти з сімей, які опинились у складних життєвих обставинах,  діти з функціональними обмеженнями; діти з прийомних сімей, діти з сімей бійців учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб.

Гостей зустрічали актори театру з інтермедією, а патріотична вистава «Україна – це ми!» захопила юних глядачів вражаючою грою акторів. Зазначимо, що у населених пунктах області тривають аналогічні святкові заходи, приурочені до Міжнародного дня захисту дітей.

Підтримкою сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, популяризацією сімейних форм виховання дітей, створенням прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу займаються Центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Запорізького регіону – уповноважені спеціалізовані структури обласної, міських та районних адміністрацій.

За інформацією Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, упродовж І кварталу 2018 р. соціальними послугами було охоплено 8904 сім’ї/особи. З причини складних життєвих обставин отримували соціальні послуги 4172 сім’ї/особи, з них 7632 дитини. За підсумком роботи спеціалістів центрів області, в тому ж числі спеціалістів з ОТГ протягом І кварталу 2018 року надавались послуги: соціального супроводження 206 прийомних сімей та 34 дитячих будинків сімейного типу в тому ж числі з числа ВПО; соціального супроводу сімей в складних життєвих обставинах – 992 сім’ї/особи; консультування – 6586 сім’ям/особам; соціальної профілактики – 3320 сімей/осіб; а також здійснено надання соціальних послуг 1779 сім’ям/особам, що постраждалі від збройних конфліктів та тимчасової окупації.

До привітань долучились директор Департаменту соціального захисту населення Світлана Абдурахманова, директор Запорізького обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та представники Запорізької обласної ради

 

Департамент інформаційної політики та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Назавжди в строю: історія героя-поліцейського із Запорізької області, що захищав Україну

Подарунок до нового навчального року: громади Запорізької області отримали 25 шкільних автобусів

Трагедія в Запоріжжі: російський обстріл забрав життя двох людей, ще одна дівчина та чоловік знаходяться в лікарні

Можливість стати частиною поліцейської спільноти: Всеукраїнський вишкіл «Джура – поліцейський»

Після 1 вересня Уряд продовжить виплати на проживання для ВПО, які потребують підтримки

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 03.09.2024

Впродовж доби окупанти 313 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського на 922-ий день війни

Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схооф провели перемовини у Запоріжжі

У Запоріжжі пропонують в оренду нежитлові приміщення державної власності.

Нескорений «Талант»: у релокованій із Дніпрорудного школі розпочалось очне навчання

«Жити назустріч»: нова соціальна платформа для інтеграції ветеранів у цивільне життя