Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль: «Щоб Бердянськ процвітав, має бути забезпечений двосторонній рух між владою та людьми»

1 червня 2018 - 14:17

На цьому голова облдержадміністрації наголосив під час урочистого відкриття відновленої набережної в мікрорайоні Слобідка, яке відвідав в рамках робочої поїздки до Бердянська.

- Ми довго чекали завершення реконструкції. І її побачать не тільки місцеві мешканці, а і гості Бердянська. Хочу насамперед подякувати народному депутату України Олександру Пономарьову, який зробив все, аби з обласного бюджету, з коштів екофонду, було виділено 25 мільйонів гривень. Хочу наголосити, що народні депутати України – Сергій Валентиров та Олександр Пономарьов дійсно переймаються важливими для людей питаннями і працюють над виділенням фінансування з усіх напрямків. Нині, завдяки спільним зусиллям народних, а також обласних і місцевих депутатів 960 метрів набережної Бердянська були відновлені. Я щиро хочу, аби Бердянськ процвітав. Та для цього має бути забезпечений двосторонній рух між владою та людьми. І, якщо держава виділяє кошти на оновлення міста, люди в свою чергу мають платити податки з коштів, які заробляють на відпочиваючих і повернутись обличчям до влади, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Також очільник регіону вручив відзнаки фахівцям ТОВ «Бердянськбудтрест», які працювали над створенням сучасної набережної.

Також під час робочої поїздки Костянтин Бриль провів особистий прийом громадян. До очільника регіону звернулися вимушені переселенці з Донбасу Юлія Кривороженкова та Наталя Ярошенко. Вони звернули увагу Костянтина Бриля на необхідність створення житла для ВПО. Жінки наголосили, що вони ознайомились з програмами німецького банку KFW та потребують допомоги у підготовці необхідної документації. За словами Бердянського міського голови Володимира Чепурного, нині в місті проживають близько 10 тисяч переселенців. Тож подібні проекти є вкрай необхідними.

Тож Костянтин Бриль доручив місцевій владі взяти це питання під контроль.

- Хочу сказати, що найкращі приклади співпраці з Європейськими проектами показали в Мелітополі. Тож прошу вас перейняти досвід колег в плані підготовки відповідних заявок і проектів. Адже представники KFW дуже ретельно ставляться до підготовки документів. Тож не зайвим буде вивчити позитивний досвід колег, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

На останок очільник регіону вислухав  бердянського ветерана спорту Сергія Орловського, який звернув увагу голови ОДА на заплановану реконструкцію футбольного стадіону. Бердянський міський голова Володимир Чепурний підкреслив, що влада планує реалізувати цей проект в 2019 році за кошти ДФРР.  Загальна вартість реконструкції – близько 100 мільйонів гривень. Перша черга коштуватиме – 35 мільйонів гривень. Проте розпочати першочергові роботи з демонтажу можна вже зараз, за умови виділення певних коштів з обласного бюджету.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Назавжди в строю: історія героя-поліцейського із Запорізької області, що захищав Україну

Подарунок до нового навчального року: громади Запорізької області отримали 25 шкільних автобусів

Трагедія в Запоріжжі: російський обстріл забрав життя двох людей, ще одна дівчина та чоловік знаходяться в лікарні

Можливість стати частиною поліцейської спільноти: Всеукраїнський вишкіл «Джура – поліцейський»

Після 1 вересня Уряд продовжить виплати на проживання для ВПО, які потребують підтримки

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 03.09.2024

Впродовж доби окупанти 313 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського на 922-ий день війни

Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схооф провели перемовини у Запоріжжі

У Запоріжжі пропонують в оренду нежитлові приміщення державної власності.

Нескорений «Талант»: у релокованій із Дніпрорудного школі розпочалось очне навчання

«Жити назустріч»: нова соціальна платформа для інтеграції ветеранів у цивільне життя