Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області буде проведено аудит доступності для маломобільних груп населення

31 травня 2018 - 16:24

Під керівництвом заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Льва Парцхаладзе відбулося онлайн-засідання Комітету забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об'єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури. У заході взяли участь  керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко, керівник Запорізького обласного конгресу інвалідів Валентина Кононенко та керівники профільних структурних підрозділів ОДА.

Учасники наради обговорили питання впровадження у регіонах аудиту доступності для маломобільних груп населення об’єктів житлового, громадського призначення та транспортної інфраструктури, а також збору інформації стосовно фінансування у регіонах робіт із забезпечення доступності об’єктів.

- Буде запроваджено чіткий аудит доступності об’єктів соціальної інфраструктури, завдяки якому будемо мати проаналізовану ситуацію, що є на сьогодні в усіх регіонах. Це стосується кожного об’єкта, особливо лікарень, адміністративних будинків, паспортних столів тощо. Під пильним наглядом знаходяться школи, бо кожен навчальний заклад має бути доступним для навчання дітей з особливими потребами, - наголосив Лев Парцхаладзе.

На сьогодні у Запорізькій області затверджено заходи щодо забезпечення безбар’єрного доступу маломобільних груп населення до будівель і приміщень закладів або установ загального користування та житлових будинків на 2018-2019 роки. До 1 липня поточного року органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування  визначать та затвердять кошториси робіт для забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення на 2018-2019 роки за результатами проведеного у 2017 році робочими групами моніторингу стану забезпечення безбар’єрного доступу маломобільних груп населення.

Зокрема, в області облаштовано засобами безперешкодного доступу: 174 будинки органів державної влади та місцевого самоврядування (46,9% від загальної кількості); 55 будинків органів праці та соціального захисту населення (100,0%); 26 будинків органів Пенсійного фонду України (78,8 %).

Обладнано 102 спеціальних паркувальних місця для транспортних засобів біля будівель об’єктів соціальної інфраструктури.

До обслуговування 55 приміських маршрутів загального користування залучені автобуси, які пристосовані для перевезення осіб з інвалідністю.

В області 27 автостанцій забезпечені доступністю для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення: побудовані та облаштовані квиткові каси та громадські вбиральні; для забезпечення вільного доступу в приміщення автостанцій згладжено  пороги; у місцях, де необхідно, побудовано  пандуси; встановлено кнопки виклику персоналу; для осіб з інвалідністю з вадами слуху розміщено оголошення з необхідною інформацією про роботу автостанцій, транспорту в місцях розташування кас та диспетчерських.

Для перевезення осіб з інвалідністю також використовується спеціальний рухомий склад залізниці.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Назавжди в строю: історія героя-поліцейського із Запорізької області, що захищав Україну

Подарунок до нового навчального року: громади Запорізької області отримали 25 шкільних автобусів

Трагедія в Запоріжжі: російський обстріл забрав життя двох людей, ще одна дівчина та чоловік знаходяться в лікарні

Можливість стати частиною поліцейської спільноти: Всеукраїнський вишкіл «Джура – поліцейський»

Після 1 вересня Уряд продовжить виплати на проживання для ВПО, які потребують підтримки

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 03.09.2024

Впродовж доби окупанти 313 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського на 922-ий день війни

Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схооф провели перемовини у Запоріжжі

У Запоріжжі пропонують в оренду нежитлові приміщення державної власності.

Нескорений «Талант»: у релокованій із Дніпрорудного школі розпочалось очне навчання

«Жити назустріч»: нова соціальна платформа для інтеграції ветеранів у цивільне життя