Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Поради випускникам: як обрати майбутню професію

31 травня 2018 - 10:45

Поради випускникам: як обрати майбутню професію

Нині для випускників шкіл настав особливий час – іспити, а далі не менш відповідальний  і нелегкий вибір майбутньої професії. У зв’язку з цим фахівці служби зайнятості радять випускникам прислухатися до порад професіоналів, які допоможуть у професійному самовизначенні. Під час вибору професії потрібно отримати найбільше інформації про світ професій і визначитися, яка саме з них припадає до душі. Не менш важливо цікавитись, яким попитом користується на ринку праці обрана професія. Потрібно також  скласти об’єктивне уявлення про самого себе (професійні інтереси, нахили, здібності), уважно ознайомитися з кваліфікаційною характеристикою професії, умовами праці та вимогами щодо стану здоров’я працівника цієї професії. А вже після цього потрібно збирати необхідну інформацію про навчальні заклади, на базі яких здійснюється професійна підготовка за обраною професією, умови вступу до них, терміни та умови навчання.

Якщо ж у випускника немає явної переваги у певній сфері діяльності або є кілька варіантів майбутньої професії, якщо є бажання глибше ознайомитися з професією, дізнатися про потребу фахівців на ринку праці, варто звернутися за консультацією в центри зайнятості Запорізької області, де можна отримати повну інформацію про професії та стан регіонального ринку праці.

Фахівці нададуть консультаційну допомогу щодо професійного вибору, професійного навчання, складання резюме, у тому числі відеорезюме. Також  за особистим бажанням випускника професійно самовизначитись допоможе профдіагностика. Упродовж навчального року профдіагностичні послуги отримали понад 2,4 тисячі учнів шкіл області. Фахівці центрів зайнятості також пропонують психодіагностичне тестування в автоматизованій системі АРМ "#ПрофКонсультант", АС "#Оптант_Плюс"

Профдіагностичне тестування для визначення своїх здібностей та схильностей до тієї чи іншої професії можна безкоштовно пройти в будь-якому центрі зайнятості, а також у онлайн-режимі на сайті Державної служби зайнятості https://www.dcz.gov.ua в розділі #Професійна_орієнтація.

Для того, щоб попередньо зареєструватися на консультацію до центру зайнятості, можна використати сервіс електронної черги. Для цього потрібно лише перейти за посиланням: http://www.dcz.gov.ua/EReception/#/about, де на порталі Державної служби зайнятості через рубрику «Електронні послуги» зарезервувати зручний для себе час.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Назавжди в строю: історія героя-поліцейського із Запорізької області, що захищав Україну

Подарунок до нового навчального року: громади Запорізької області отримали 25 шкільних автобусів

Трагедія в Запоріжжі: російський обстріл забрав життя двох людей, ще одна дівчина та чоловік знаходяться в лікарні

Можливість стати частиною поліцейської спільноти: Всеукраїнський вишкіл «Джура – поліцейський»

Після 1 вересня Уряд продовжить виплати на проживання для ВПО, які потребують підтримки

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 03.09.2024

Впродовж доби окупанти 313 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського на 922-ий день війни

Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схооф провели перемовини у Запоріжжі

У Запоріжжі пропонують в оренду нежитлові приміщення державної власності.

Нескорений «Талант»: у релокованій із Дніпрорудного школі розпочалось очне навчання

«Жити назустріч»: нова соціальна платформа для інтеграції ветеранів у цивільне життя