Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Запорізька обласна універсальна наукова бібліотека стала лауреатом І Всеукраїнського бібліотечного «Біографічного рейтингу»

30 травня 2018 - 11:36

Запорізька обласна універсальна наукова бібліотека стала лауреатом І Всеукраїнського бібліотечного «Біографічного рейтингу», посівши ІІ місце у номінації "Біобібліографічний покажчик».

На розсуд журі було надано видання - біобібліографічний покажчик «Невиплакані сльози України (запоріжці, які загинули в АТО)», підготовлене бібліотекарями відділу краєзнавства: Тетяною Палівода, Інною Макєєвою та Наталією Романів.

Видання було презентовано в  Запорізькій обласній універсальній науковій бібліотеці до Дня українського добровольця 14 березня 2018 року.

На сторінках книги зібрано короткі біографії про 190 загиблих воїнів (від 2014-го і до жовтня 2017-го років) та бібліографічні списки літератури, статті з періодичних видань, посилання на публікації про загиблих на сході наших земляків. Окремим розділом подано вірші сучасних запорізьких поетів, які віддзеркалюють події останніх років. Також надруковано адреси сайтів, де можна отримати інформацію про загиблих захисників. Передмову для книги написав Микола Михайлов – журналіст, письменник, учасник АТО.

Імена переможців оголосили під час підбиття підсумків Рейтингу на урочистій церемонії, яка відбулася 22 травня 2018 року у Національній бібліотеці України імені В.І.Вернадського.

 

Довідково. Інститут біографічних досліджень НБУВ з нагоди 100-літнього ювілею Національної бібліотеки України імені В. І. Вернадського та 25-ліття Інституту започаткував «Біографічний рейтинг», мета якого виявлення та популяризація доробку в галузі біографістики та біографіки вчених, краєзнавців і бібліологів України, а також оприлюднення регіональних і краєзнавчих праць, які залишаються поза увагою, не зважаючи на часто високий науковий рівень виконання. «Довгий список» Рейтингу формується на основі пропозицій провідних бібліотечних установ України за номінаціями: «Життєпис», «Колективна біографія», «Біобібліографічний покажчик», «Джерелознавча праця». До участі допускалися видання 2017 року, опубліковані в Україні накладом до 500 примірників.

Читайте також