Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Національний день ферми запорізькі аграрії перейняли досвід ведення молочного скотарства

24 травня 2018 - 13:09

На Херсонщині на базі торгового дому «Долинське» відзначили унікальну подію в галузі тваринництва України – Національний день ферми. Запорізькі аграрії та представники Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації також взяли участь у заході, який присвячений детальному вивченню алгоритму заготівлі сінажу з поля до кормового столу.

Це господарство є не тільки одним із лідерів молочної галузі в Україні, а й яскравим прикладом динамічного розвитку підприємства, яке впроваджує новітні технології у галузі молочного скотарства. Серед них - встановлення сонячних панелей на дахах та систематичне оновлення сільськогосподарської техніки. Тож господарям  було чим поділитись  із запрошеними гостями.

Загалом захід призначений для керівників господарств, спеціалістів молочної галузі сільгосппідприємств, ветеринарів та агрономів провідних молочнотоварних ферм України, експертів галузі та незалежних консультантів, представників громадських об'єднань і комерційних компаній.

Учасникам заходу продемонстрували кормозаготівельну техніку в роботі, ознайомили з методикою правильної заготівлі сінажу, системи поливу при вирощуванні зернових та кормових культур. Під час заходу також  презентували пологове приміщення для корів на 270 голів з новим сучасним доїльним залом типу «Паралель».

Гості також мали можливість ознайомитися з технологією виробництва молока, зокрема з годівлею тварин, їх комфортним утриманням та веденням селекційно-племінної роботи, яка в господарстві знаходиться на високому рівні. Наразі в господарстві утримується 1365 голів дійного стада, середній добовий надій на корову становить 31,5 кг.

Як зазначив в.о. директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Андрій Поляков, для запорізьких аграріїв відвідування подібних заходів та перейняття передового досвіду має позитивний вплив для  розвитку галузі молочного скотарства в регіоні.

За інформацією Департаменту, за останні три роки в області спостерігається зростання молочної продуктивності корів та збільшення виробництва молока в сільськогосподарських підприємствах. Це дозволяє створювати нові робочі місця, наповнювати місцеві бюджети та поліпшувати соціальні умови життя сільського населення регіону.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Назавжди в строю: історія героя-поліцейського із Запорізької області, що захищав Україну

Подарунок до нового навчального року: громади Запорізької області отримали 25 шкільних автобусів

Трагедія в Запоріжжі: російський обстріл забрав життя двох людей, ще одна дівчина та чоловік знаходяться в лікарні

Можливість стати частиною поліцейської спільноти: Всеукраїнський вишкіл «Джура – поліцейський»

Після 1 вересня Уряд продовжить виплати на проживання для ВПО, які потребують підтримки

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 03.09.2024

Впродовж доби окупанти 313 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського на 922-ий день війни

Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схооф провели перемовини у Запоріжжі

У Запоріжжі пропонують в оренду нежитлові приміщення державної власності.

Нескорений «Талант»: у релокованій із Дніпрорудного школі розпочалось очне навчання

«Жити назустріч»: нова соціальна платформа для інтеграції ветеранів у цивільне життя