Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізький Промисловий Форум презентує інноваційні рішення в промисловості

23 травня 2018 - 16:33

У рамках Запорізького Промислового Форуму, що триває у виставкому центрі «Козак-Палац», сьогодні відбувся форум «Цифрова економіка: від індустріального до інформаційного суспільства». Захід організований Центром підтримки бізнесу м. Запоріжжя, основаним на базі Запорізької торгово-промислової палати в рамках ініціативи «EU4Business» Європейського Союзу за підтримки ЄБРР. У його роботі взяла участь перший заступник голови облдержадміністрації Елла Слепян.

- Тема цифрової економіки – надзвичайно важлива на сьогодні – вже знайшла відображення і в державній концепції розвитку, і на регіональному рівні. Щоб розвиватися, виходити на нові ринки, наш бізнес, наша молодь повинні прямувати в цьому напрямку та запроваджувати нові технології, -  зазначила Елла Слепян.

Основною метою форуму є створення майданчика для презентацій інноваційних рішень у  промисловій сфері, популяризація IT-рішень для бізнесу, Індустрії 4.0, розгляд найбільш перспективних проектів у сфері інформаційних та телекомунікаційних технологій. Організатори підкреслюють, що перехід до цифрової економіки є світовою тенденцією, а застосування ІТ-рішень підвищує ефективність та якість виробництва.

У форумі взяли участь представники промислових підприємств та комунальних установ не тільки Запорізької області, а й Дніпропетровської, Донецької, Івано-Франківської, Київської, Львівської, Одеської, Харківської, Хмельницької областей.

На панельні дискусії форуму запрошені 28 компетентних експертів, представники ЄБРР, міжнародних проектів з технічної допомоги, компанії-розробники та промислові підприємства малого та середнього бізнесу. Серед них: експерт проекту GIZ «Fit for Partnership with Germany» Євгеній Клісенко; директор Асоціації підприємств промислової автоматизації Олександр Юрчак; голова Комітету з питань промислової модернізації ТППУ, директор підприємства «Укрпромзовнішекспертиза» Володимир Власик,  керівник проектів IT-Enterprise Роман Яворський.

Перша дискусійна панель форуму розпочалася  з розгляду цифрової економіки у контексті кібербезпеки. Голова Комітету з електронних комунікацій при ТПП України Володимир Коляденко звернув увагу, що питання інформаційної безпеки надзвичайно важливе і для кожного громадянина, і для бізнесу, особливо  у світлі останніх загроз та викликів.

Практичними прикладами впровадження автоматизованих систем та інноваційних технологій на запорізьких підприємствах поділяться представники підприємств АТ «Мотор Січ», ТОВ «Тріада Лтд», ПАТ «Елсітон», ТОВ «Інфоком Лтд».

Уже завтра, 24 травня, під час другого дня роботи форуму  в Запорізькому національному технічному університеті відбудеться «круглий стіл», присвячений можливостям створення кластеру Індустрії 4.0 за участю бізнесу регіону.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Кешбек за українське: стартувало бета-тестування національної програми

РАДІАЦІЙНИЙ ФОН В КОНТРОЛЬНИХ ТОЧКАХ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ НА 04.09.2024

Впродовж доби окупанти 268 разів били по 7 населених пунктах Запорізької області

Назавжди в строю: історія героя-поліцейського із Запорізької області, що захищав Україну

Подарунок до нового навчального року: громади Запорізької області отримали 25 шкільних автобусів

Трагедія в Запоріжжі: російський обстріл забрав життя двох людей, ще одна дівчина та чоловік знаходяться в лікарні

Можливість стати частиною поліцейської спільноти: Всеукраїнський вишкіл «Джура – поліцейський»

Після 1 вересня Уряд продовжить виплати на проживання для ВПО, які потребують підтримки

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 03.09.2024

Впродовж доби окупанти 313 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського на 922-ий день війни

Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схооф провели перемовини у Запоріжжі