Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Керівництво Запорізької області планує підписати меморандум про співпрацю з Болгарією

10 травня 2018 - 10:50

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним послом Республіки Болгарія в Україні паном Красіміром Мінчевим. У зустрічі також взяли участь перший заступник голови облради Єгор Семенков, керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко, начальник Управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльность облдержадміністрації Артур Бойко.

За результатами всеукраїнського перепису населення  2001 року в Запорізькій області проживає 27,8 тис. болгар, що становить 1,4% населення області. Активно працюють болгарські громадські організації, зокрема Запорізьке обласне товариство болгарської культури, яке входить до складу Координаційної ради громадських об’єднань національних меншин при голові облдержадміністрації.

Сьогодні  обласне товариство болгарської культури здійснює свою діяльність на всій території Запорізької області. В області зареєстровані і діють 15 організацій болгарських національно-культурних товариств: у Запоріжжі – три, у Мелітополі - чотири, у Бердянську  та  Бердянському районі – по два, у Приморському районі – два,  Приазовському районі – два.

- У нас є чимало спільного. Тож ми дуже раді спілкуванню з вами та майбутньому призначенню Почесного консула Республіки Болгарія в Запорізькій, Донецькій та Луганській областях пана Желєва. Впевнений, що наша співпраця буде дуже плідною. Вважаю, для цього нам потрібно підписати меморандум про співпрацю і налагодити шляхи для взаємодії. Необхідно окреслити конкретні шляхи взаємодії, створити стратегію розвитку. Запорізька облдержадміністрація всеобічно готова підтримувати та розвивати співпрацю, для цього  існують всі передумови. Через сферу культури, освіти та еокноміки  налагоджуються наші взаєвідносини, тож давайте їх плідно розвивати й надалі, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

У свою чергу, пан Красімір Мінчев наголосив, що наші народи дійсно дуже схожі. І як посол, він чимало уваги приділяє саме Запорізькій області, адже тут дуже сильна болгарська спільнота, якій уже 150 років. Ці люди є своєрідним мостом між Болгарією та Україною. Дипломат наголосив, що консульство допоможе його підтримувати, а також буде сприяти якісному вивченню болгарської мови на запорізькій землі.

Довідково. Обсяги зовнішньої торгівлі товарами і послугами між Запорізькою областю та Болгарією за 2017 рік склали $108,73 млн., збільшившись на $11,75 млн. або 12,11%. Товарообіг між підприємствами нашого регіону та болгарськими партнерами досяг  $107,56 млн., збільшившись на $10,98 млн. або 11,37%. За станом на 31.12.2017 обсяг іноземних інвестицій з Болгарії становив $0,002 млн., 100% з яких інвестовано в оптову та роздрібну торгівлю, ремонт автотранспортних засобів.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

В українських школах вже цього року працюватимуть інспектори Служби освітньої безпеки

За матеріалами СБУ судитимуть чергового зрадника, який добровільно перейшов на бік окупантів

Кешбек за українське: стартувало бета-тестування національної програми

РАДІАЦІЙНИЙ ФОН В КОНТРОЛЬНИХ ТОЧКАХ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ НА 04.09.2024

Впродовж доби окупанти 268 разів били по 7 населених пунктах Запорізької області

Назавжди в строю: історія героя-поліцейського із Запорізької області, що захищав Україну

Подарунок до нового навчального року: громади Запорізької області отримали 25 шкільних автобусів

Трагедія в Запоріжжі: російський обстріл забрав життя двох людей, ще одна дівчина та чоловік знаходяться в лікарні

Можливість стати частиною поліцейської спільноти: Всеукраїнський вишкіл «Джура – поліцейський»

Після 1 вересня Уряд продовжить виплати на проживання для ВПО, які потребують підтримки

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 03.09.2024

Впродовж доби окупанти 313 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області