Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Перші результати Весняної толоки: Хортиця звільняється від сміття

21 квітня 2008 - 09:37

День довкілля, який відзначається у нашій країні третьої суботи квітня, посадовці облдержадміністрації на чолі з заступником голови ОДА Геннадієм Фуксом зустріли на Хортиці з сіянцями в руках. Тут разом з представниками обласного управління лісового господарства, ДП «Запорізьке лісомисливське господарство», Державної екологічної інспекції в Запорізькій області, Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Запорізькій області, школярами вони висадили понад сім тисяч сіянців сосни кримської на місці знищеного пожежею соснового лісу.

Минулої суботи на сусідній ділянці посадовці ОДА разом зі студентами висадили близько 5 тисяч соснових сіянців.

- Весняна толока з озеленення та благоустрою, яку ініціював Президент України Віктор Ющенко, стала поштовхом для нашої області, для кожного з нас, щоб більш активно зайнятися прибиранням від сміття та озелененням нашої землі, - наголосив Геннадій Фукс. – Гадаю, що завдяки цій акції і острів Хортиця, і місто, і вся Запорізька область стали чистішими.

- Дійсно, за ці півтора місяця вперше за багато років Хортиця, зокрема, її східне узбережжя, плавнева частина цілковито звільнилась від сміття, - зазначив генеральний директор Національного заповідника «Хортиця» Максим Остапенко. – Завдяки сприянню та активній участі обласної державної адміністрації, міської влади Запоріжжя, громадськості Хортиця очистилася як ніколи. Тепер лише від запоріжців залежить чи збережемо ми цей порядок на острові під час майбутніх свят.

Загалом цієї суботньої днини в озелененні та благоустрої заповідного острова взяли участь близько трьохсот осіб – посадовці, школярі, вихованці обласного центру туризму та краєзнавства.

- Насправді, цю роботу необхідно проводити щоденно та системно, - підкреслив Геннадій Фукс. - І ми будемо її продовжувати й надалі.

За словами начальника обласного управління лісового господарства Миколи Лати, протягом наступних 5-6 років на Хортиці планується висадження близько 40 гектарів дубового лісу, зокрема, у 2009 році - понад 10 гектарів насаджень.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 865-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок