Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Валерій Черкаска: «Стосунки з Росією розвиваємо на засадах партнерства і взаєморозуміння»

2 квітня 2008 - 15:00

Виконуючий обов'язки голови облдержадміністрації Валерій Черкаска у ході офіційної зустрічі з генеральним консулом Російської Федерації у м. Харків Всеволодом Філіппом визначив основні засади подальшої співпраці – партнерство і взаєморозуміння.

У заході також взяли участь заступник голови ОДА Володимир Кальцев та начальник управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності ОДА Вадим Міщанин.

Пан Всеволод Філіпп інформував очільника регіону, що Міністерство закордонних справ України нещодавно, у березні, підтвердило його консульські повноваження. Набувши офіційного статусу, він розпочав офіційні візити в регіони, які входять до підпорядкованого йому консульського округу. Генеральний консул РФ у м.Харків основним своїм завданням вбачає всебічне сприяння ефективному розвитку економічних, культурних, духовних зв'язків між нашими державами. Він щиро подякував керівнику області за допомогу в організації нещодавніх президентських виборів у форматі виїзного голосування для громадян РФ, які проживають на території області.

Валерій Черкаска зазначив, що наш край завжди привітний до гостей, особливо до представників братського російського народу, яких ми сприймаємо як своїх пріоритетних стратегічних партнерів. Запорізькі підприємства активно взаємодіють з російськими. Обсяги товарообігу між Запорізькою областю та РФ за підсумками минулого року зросли на 57%.

- За подальшим розвитком економічних стосунків ми бачимо долі людей, які працюють на цих підприємствах, - зазначив керівник області.

Зокрема, він звернувся до консула з пропозицією допомогти в організації зустрічі із представниками російських акціонерів ВАТ "Запорізький алюмінієвий комбінат" для обговорення питань подальшого забезпечення його життєдіяльності. Керівництво регіону стурбоване окремими заявами топ-менеджерів ЗАлКу щодо припинення фінансування соціальної сфери, продажу ряду соціальних об'єктів.

На завершення зустрічі Валерій Черкаска подарував Всеволоду Філіппу «Енциклопедію Запорізького краю» та запросив відвідати видатні і пам'ятні місця області.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 865-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок