Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Корупція потребує адекватного реагування органів влади

20 березня 2008 - 16:31

Заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Роман Дригинич провів семінар – нараду з питань виконання Закону України «Про боротьбу з корупцією», посилення діяльності, спрямованої на виявлення та припинення корупційних проявів в державних органах влади Запорізької області

Працівниками уповноважених державних органів в області у 2007 році складено і направлено до суду 125 протоколів за виявленими фактами порушень Закону України “Про боротьбу з корупцією” (2006 рік – 102), у тому числі відносно державних службовців місцевих органів виконавчої влади – 21, посадових осіб органів місцевого самоврядування – 104.

За результатами розгляду зазначених протоколів судами прийнято рішення про притягнення до адміністративної відповідальності 100 державних службовців та посадових осіб, 22 справи закрито, в тому числі 16 – за відсутністю події й складу правопорушення, за трьома справами рішення не прийнято.

З числа осіб, притягнутих судами до адміністративної відповідальності за порушення вимог Закону України “Про боротьбу з корупцією”, 48 – голови районних рад, сільські, селищні голови та їх заступники, 40 – секретарі сільрад та спеціалісти органів місцевого самоврядування, 9 – працівники райдержадміністрацій.

Найбільше правопорушень, пов'язаних з корупцією, скоєно держслужбовцями Бердянського району – 19, Мелітопольського – 16, Кам'янсько-Дніпровського – 12, Якимівського – 11, Вільнянського і Пологівського – по 9, Приазовського – 6, Веселівського, Запорізького, Приморського і Токмацького – по 4, Василівського, Новомиколаївського та Чернігівського – по 3, Великобілозерського, Куйбишевського, Михайлівського та Оріхівського – по 2, Гуляйпільського та Розівського – по 1.  

Після обговорення проблеми учасники зібрання дійшли висновку, що ситуація дуже не проста і потребує негайного адекватного реагування органів влади.

Відповідно до актів Глави держави та Уряду країни розпорядженням голови облдержадміністрації від 11.10.2007 № 341 затверджено план заходів щодо реалізації Концепції подолання корупції в Україні “На шляху до доброчесності” на 2007 – 2008 роки.

Нині в регіоні зареєстровано чотири громадські організації, метою діяльності яких саме є боротьба з цим ганебним явищем: молодіжна громадська організація “Запорізький антикорупційний комітет”, обласне відділення Всеукраїнської громадської організації “Антикорупційний форум”, обласне відділення Всеукраїнської громадської організації “Комітет по боротьбі з корупцією в органах державної влади, правоохоронних органах, прокуратурі та судах”, місцевий осередок Всеукраїнської громадської організації “Національний комітет по боротьбі з корупцією”.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 865-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок