Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Звернення в.о. голови облдержадміністрації Валерія Черкаски

18 березня 2008 - 13:59


Дорога громадо!

Згідно Указу Президента України «Про проведення Весняної толоки з озеленення та благоустрою» з 5 березня до 20 квітня в Україні триватиме акція.

Для нашого прекрасного, але техногенно навантаженого регіону збереження та примноження зелених насаджень має винятково важливе значення. На виконання Указу Президента України мною підписано розпорядження, яким передбачено проведення заходів у містах та інших населених пунктах області щодо поновлення зелених насаджень, ліквідації стихійних сміттєзвалищ, упорядкування могил загиблих воїнів. Загалом в рамках акції цього року в нашій області буде висаджено 1100 гектарів лісу.

Разом з тим ми маємо подбати про поліпшення естетичного, санітарного стану прибудинкових територій, місць масового перебування та відпочинку населення, створити нові зелені зони, парки, сквери, дитячі та спортивні майданчики. Вздовж доріг мають бути встановлені збірники для сміття. Особливу увагу слід приділити впорядкуванню меморіальних комплексів та територій заповідників. За підсумками цієї роботи серед населених пунктів області буде проведено конкурс на звання «Населений пункт найкращого благоустрою».

Проведення толоки має велике виховне значення. Тому до цієї суспільно значущої роботи треба залучати широку громадськість, насамперед дітей і молодь. З цією метою у загальноосвітніх навчальних закладах буде проведено акцію «Посади дерево і збережи його».

Звертаюся до вас, шановні земляки, з закликом використати ці погожі весняні дні для оновлення і облаштування нашого довкілля. Предки передали нам у спадок богоданний квітучий край. А наш обов'язок – зберегти і примножити його красу та багатство для прийдешніх поколінь.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 865-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок