Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

«Мелітопольське училище культури» - «Зірка якості»!

13 листопада 2017 - 08:50

Колективи Комунального закладу «Мелітопольське училище культури» Запорізької обласної ради вже почали збирати перший врожай нагород у цьому учбовому році.

21-23 жовтня студентський хоровий колектив «Світанок» (художній керівник, заслужений працівник культури Юлія Михайлівна Чабанова) взяв участь у ХХІІІ  Міжнародному фестивалі-конкурсі хорового мистецтва «Південна Пальміра» (м. Одеса)  і посів І місце в номінації «Мішані народні хори».

27 жовтня народний аматорський колектив ансамблю народного танцю «Запорізькі обереги» (керівник Людмила Черкес) та народний аматорський колектив ансамблю сучасного танцю «Starlight» (художній керівник Олена Тарасова) взяли участь у регіональному фестивалі-конкурсу авторських хореографічних творів «Верховинця степова криниця», звідки привезли дипломи лауреатів 1 ступеню.

Напередодні 50-річчя хореографічного відділення у жовтні 2017 року звання «народний аматорський колектив» присвоєно ансамблю сучасного танцю «Star light» (художній керівник – відмінник освіти України Олена Тарасова) за високі творчі досягнення та завойоване високе звання Лауреата ІІ ступеню у найпрестижнішому конкурсі народної хореографії ім. П.Вірського (м. Київ), де колектив отримав перемогу серед багатьох професійних колективів.

Директор КЗ «Мелітопольске училище культури» ЗОР  Михайло Єгоров розповідає:

-  Успіхи наших колективів – це визнання великої праці наших викладачів та студентів. Мелітопольське училище культури – творчий та динамічний вищий навчальний заклад I рівня акредитації, який здійснює свою освітню діяльність на рівні кваліфікаційних вимог до молодшого спеціаліста. Сайт закладу  - http://muk.zp.ua/

Училище готує для роботи в соціально-культурній сфері фахівців, які здатні надавати послуги населенню в організації культурного дозвілля та розваг, керувати оркестровими, театральними, хоровими, танцювальними колективами, аматорськими об'єднаннями декоративно-прикладного мистецтва. Паралельно випускники можуть працювати артистами ансамблю народного танцю, викладачами музичних та хореографічних дисциплін, бути спеціалістами бібліотечної справи, організаторами театралізованих свят та обрядів. Навчальний заклад дає змогу творчій молоді працювати не лише в палацах культури, клубах, бібліотеках, в центрах дозвілля і розваг, а й відкриває двері в світ підприємницької діяльності, проводячи різні культурно-мистецькі акції, фестивалі, конкурси.

Справжнім святом для творчих колективів з різних регіонів України та Запорізького краю стали вже традиційні фестивалі і конкурси, започатковані Мелітопольським училищем культури спільно з Департаментом культури, туризму, національностей та релігій Запорізької облдержадміністрації, відділом культури Мелітопольської міської ради, Запорізьким обласним методичним центром культури і мистецтв.

Сотні виконавців кожен рік беруть участь у таких яскравих подіях Всеукраїнський фестиваль духової та естрадної музики «Таврійські сурми», фестивалі-конкурси хореографічного мистецтва «Політ Терпсихори», фестиваль-конкурс виконавців-інструменталістів народної музики «Грай, музико!»

Вже другий рік у Мелітополі проводиться молодіжний фестиваль етнокультур «Віра, Надія, Любов».

Напередодні Всеукраїнського професійного свята працівників культури та аматорів народної творчості хочу нагадати, що Мелітопольське вище училище культури згідно з критеріями Національного рейтингу якості, за фінансово-економічними показниками було визнано «Кращим підприємством України 2017 року», з врученням сертифікату та кубка «Зірка якості».

Директор училища М.О. Єгоров нагороджений Орденом «Лідер країни», провідний бухгалтер Олійник М.М. нагороджена медаллю «Кращий бухгалтер». Заступник директора з навчальної роботи Шпиченко М.І. та голова профспілкового комітету Цахно О.М. отримали сертифікати Національного рейтингу «Кращий фахівець».

Хочеться щиро подякувати усім членам трудового колективу училища за сумлінну та самовіддану працю. Побажати викладачам, випускникам училища, які продовжують працювати у сфері культури і мистецтва в Україні та за її межами, міцного здоров’я, творчого натхнення та успіхів у громадському і особистому житті.

Від усього колективу училища хочу подякувати керівництву Запорізької обласної ради, Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації, голові міста Мелітополя та депутатському корпусу за підтримку й можливість ефективно виконувати надзвичайно важливе державне завдання з підготовки та виховання молодих фахівців сфери культури та мистецтва, справжніх патріотів України.

Читайте також