Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область своєчасно та без ускладнень розпочала опалювальний сезон

27 жовтня 2017 - 13:59

Голови облдержадміністрацій мають провести моніторинг і підготувати всі проблемні питання щодо проходження опалювального сезону. При виявленні фактів саботажу, бездіяльності і невчасного виконання обов’язків органами місцевого самоврядування  відповідні  матеріали будуть направлені до прокуратури. Про це заявив під час селекторної наради  щодо проходження опалювального сезону Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко. Під час наради у запорізькій студії ПАТ «Укртелеком» працювали заступник голови облдержадміністрації Віктор Скобліков, міський голова Володимир Буряк, фахівці профільних департаментів облдержадміністрації.

- Органи місцевого самоврядування зобов’язані відповідно до чинного законодавства сумлінно виконувати обов’язки перед своїми громадянами та надавати якісні послуги. Зокрема, це вчасний запуск і подача тепла до домівок усіх українців, - зазначив Геннадій Зубко.

Віце-прем’єр наголосив на кримінальній відповідальності голів органів місцевого самоврядування за неналежне виконання своїх обов’язків. Геннадій Зубко  підкреслив, що місцеві адміністрації здійснюють державний контроль, а управління, згідно із законодавством і маючи можливості й повноваження, здійснюють органи місцевого самоврядування.

Запорізька область прозвітувала про своєчасний початок нового опалювального сезону. Так, 17 жовтня головою облдержадміністрації видано розпорядження про проведення опалювального сезону 2017-2018 року. На сьогодні в роботі знаходиться 512 котелень із 602 (не включені котельні, які опалюють заклади освіти, учні яких наразі пішли на канікули). Тепло подано у 5098 житлових будинків із 5602. Не підключеними залишаються будинки ОСББ, які самостійно приймають рішення про подачу тепла. Також опалюються 870 об’єктів соціальної сфери із 1011 (86%), а це понад 400 дошкільних закладів, 70 лікарень та 398 із 537 навчальних закладів (74%).

За словами фахівців, температура у приміщеннях об’єктів соціальної сфери відповідає чинним санітарним нормам.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Воду слід використовувати свідомо», – гендиректор КП «Облводоканал» Сергій Басанський

Як перенести літню спеку безпечно: поради спеціаліста

Ремонти на 17 мільйонів гривень: ЮНІСЕФ фінансує роботи з покращення водопостачання сільських громад

Пілотний проєкт «Укрпошта. Аптека»: в чому суть та як зробити замовлення?

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

За матеріалами СБУ заочно засуджено 4 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Стартувала реєстрація на вступні випробування для майбутніх бакалаврів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 282 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 865-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області