Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль перебуває з робочою поїздкою в Києві

24 жовтня 2017 - 10:38

Костянтин Бриль перебуває з робочою поїздкою в Києві

Головна мета - участь у Раді регіонального розвитку. Захід відбудеться під головуванням Президента України Петра Порошенка. В засіданні візьмуть участь керівники всіх областей України, а також представники об'єднаних територіальних громад.

За словами голови облдержадміністрації, під час Ради регіонального розвитку плануються дві важливі дискусійні панелі: розвиток села та економічна модернізація країни. Йдеться про  державну політику, закріплену в бюджеті 2018 року для економічного розвитку.

- Найважливіше, що на Раді регіонального розвитку буде дуже розширене представництво областей України. Не тільки очільники регіональних та районних державних адміністрацій. Також на захід запрошені голови ОТГ, які вже пройшли об'єднання. І  представники бізнесу, які озвучать свої проблеми та побажання в рамках розвитку проектів бюджету 2018 року. Дуже важливою є тема розвитку села. Адже йдеться про медичне обслуговування, а також реформи. Найболючіше питання - зміни в сфері земельних відносин. І тут маю наголосити, що ініціатива Прем'єр-міністра України, що охоплює виділення земельних ділянок поза межами населених пунктів, дуже нагальна. В законодавчих змінах заплановано, що ці повноваження будуть передані до ОТГ. Це буде дуже важливим фактором для подальшого об'єднання. І передасть важіль вирішення проблеми територіальним громадам на місця. Адже для багатьох громад основним пунктом доходів є плата за землю, - наголосив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Загалом, за даними Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана за 9 місяців 2017 року (в порівнянні з аналогічним періодом минулого року) надходження до місцевих бюджетів  виросли на 31 мільярд гривень, або на 30%. Костянтин Бриль підкреслив, що ці дані реально підтверджуються на місцях.

- Ініціатива Президента України Петра Порошенка - реформа децентралізації - показує себе якнайкраще. Адже повноваження передаються на місця: громадам та людям. Було здійснено чимало розрахунків об'єднання, наприклад - фінансова ініціатива, подана Урядом України. І вона є реально дієвою. На прикладі Запорізької області в 2015 році були об'єднані перші 6 громад. В 2016 році ми побачили зростання їхніх надходжень в 2-3 рази. І залишки на рахунках громад складали по 10-12 мільйонів гривень. Громади отримують реальну підтримку не тільки зі своїх коштів, а і з державного та обласного бюджетів. Крім того, в Запорізькій області за підтримки ОДА, а також Агенції регіонального розвитку в Запорізькій області та Інженерної палати, дуже прискіпливо ведеться робота щодо створення інвестиційних паспортів для громад. Загалом на сьогодні в Запорізькій області вже 38 ОТГ. В 24 з них вже пройшли вибори, до кінця року у 12 громадах пройдуть вибори, ще 2 очікують рішення ЦВК на проведення виборів в 2018 році, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Окремо очільник Запорізької ОДА приділив увагу питанню розвитку дорожнього господарства.

- Нині по всій Україні працює проект, завдяки якому 50% перевиконання від митних платежів на місцях направляються на ремонт доріг. Єдина затримка в реалізації цього проекту була у Запорізькій області через вибір підрядних організацій. На територію регіону зайшли дві великі організації - турецька фірма «Онур», що працює на ділянці Запоріжжя-Дніпро та фірма «Альтком», що займається Маріупольським напрямком, - зазначив  голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Ремонти на 17 мільйонів гривень: ЮНІСЕФ фінансує роботи з покращення водопостачання сільських громад

Пілотний проєкт «Укрпошта. Аптека»: в чому суть та як зробити замовлення?

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

За матеріалами СБУ заочно засуджено 4 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Стартувала реєстрація на вступні випробування для майбутніх бакалаврів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 282 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 865-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області