Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Запоріжці відроджують традиції яблуневого та медового Спасу

21 серпня 2017 - 08:58

На центральній алеї міста Пологи відбувся міжрайонний фестиваль  народної творчості «Спас іде - гостей веде». Фестиваль приурочено до Дня Незалежності України.

Свято стало відродженням традицій яблуневого та медового Спасу, його присвятили бджолярам, виноградарям та всім працьовитим і творчим людям Запорізького краю.

Організаторами фестивалю виступили Пологівська районна державна адміністрація та Пологівська районна рада за підтримки Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької обласної державної адміністрації та Обласного методичного центру культури і мистецтва.

Гостей свята з Пологівського та сусідніх районів привітали голова Пологівської районної ради Олександр Покутній, Пологівський міський голова Юрій Коноваленко, заступник голови Пологівської райдержадміністрації Ірина Півень.

Святковий настрій присутнім дарували самодіяльні колективи з клубних закладів Більмацького, Запорізького, Оріхівського, Розівського, Чернігівського, Михайлівського, Пологівського районів, а також Воскресенської об’єднаної територіальної громади Пологівського району.

З великим захопленням присутні оглядали виставку робіт 65-ти народних  умільців, продукцію бджолярів та садівників. На фестивалі можна було  придбати  товари  на будь-який смак. Учасниками свята стали близько 400 артистів-аматорів, завітало ж на фестиваль понад 1000 відвідувачів. 

Читайте також