Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі спортсмени-дефлімпійці повернулися з медалями

1 серпня 2017 - 14:59

Сьогодні  на площі Запорізькій відбулася урочиста зустріч запорізьких спортсменів – учасників ХХІІІ Дефлімпійських ігор у м. Самсун, Туреччина.

У ХХІІІ літніх Дефлімпійських  іграх взяли участь понад 3500 спортсменів  з порушеннями слуху з 97 країн  світу, які змагалися за 221 комплект нагород. Українська   національна  дефлімпійська збірна  команда була однією  з  найчисельніших - 217  спортсменів  у 16 видах  спорту, з яких шестеро – вихованці запорізького спорту.

За підсумками цьогорічної Дефлімпіади збірна України завоювала 99 нагород, серед яких 21 золота, 42 срібних і 36 бронзових медалей. Збірна України перевершила результат чотирирічної давності на 11 нагород - у 2013 році в Болгарії українці здобули 88 нагород.

Українські спортсмени стали переможцями Дефлімпіади-2017 у восьми  видах спорту із 21, які були представлені на іграх у Туреччині. Такий результат вивів Україну на друге місце серед 90 країн-учасниць ігор.

Із Запорізької області у змаганнях взяли  участь спортсмени з боулінгу – Сергій та Людмила Трубіни, Олена Болтовніна  та тхеквондо -  Олексій Дюжев, Тетяна Єремеєва та Інна Арбузова.

Запорізькі боулінгісти дефлімпійської  збірної  команди привезли три медалі: Сергій Трубін - срібну, а Олена Болтовніна та Людмила Трубіна вибороли бронзові медалі.

- Ми вітаємо та пишаємося нашими запорізькими спортсменами - переможцями ХХІІІ Дефлімпійських ігор. Ви гідно представляли та захищали честь не тільки Запорізької області, але й усієї України. Сьогодні Запорізькою обласною державною адміністрацією виділено кошти на преміювання  переможців, які ви  отримаєте на День фізичної культури та спорту 5 вересня 2017 року, - зазначила начальник Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталія Власова.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 361 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році