Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Запорізька обласна філармонія порадувала мистецтвом сусідню область

14 липня 2017 - 15:18

Запорізька обласна філармонія порадувала мистецтвом
 сусідню область

Колектив Запорізької обласної філармонії взяв участь у святі „Івана Купала. Чумаки-2017”, який відбувся в селищі Чумаки П'ятихатського району Дніпропетровської області.  Зірками свята стали колективи й солісти Запорізької філармонії: козацький ансамбль пісні і танцю „Запорожці” (художній керівник – заслужений діяч мистецтв України Лілія Гринь), ансамбль бандуристів „Божена” (художній керівник – заслужена артистка України Ольга Беженарь), які радували слухачів та глядачів українськими народними піснями та сучасними обробками традиційних  творів.

„Запорожці” дивували глядачів та учасників фестивалю фрагментами етнічних обрядових постановок „Ніч на Івана Купала”, ліричними та  запальними музично-хореографічними композиціями, а дівчата в купальських віночках  ансамблю бандуристів „Божена” чарували глядачів виконанням українських пісень, граючи на сріблястих бандурах. Додали романтичності  вечірньому концерту солісти Вікторія Шпигун та Микола Білик з піснею Д. Табакова „Ти моя”.

Народний депутат Юрій Береза особисто подякував запоріжцям, керівникам Запорізької обласної державної адміністрації,  обласної ради та обласної філармонії за чудовий професійний подарунок та справжнє мистецтво, яке артисти подарували глядачам. Він також наголосив, що козацький дух та патріотизм запорожців є прикладом для учасників фестивалю та усієї країни.

Купальське  родинне свято проходило під гаслом „Гайда рибалити, співати і шукати кохання”. Під час триденного святкування відбулися не лише традиційні обрядові дійства, а й турнір з рибної ловлі на „Кубок Саксагані”, кінофестиваль українського короткого метру,  веселі розваги для дітей і дорослих, шоу ковалів. Відбулося встановлення рекорду України із виготовлення ковалями сердець з металу - майстри викували 13 сердець, які виклали у лінію довжиною 15 метрів і 25 сантиметрів. У пізнавально-розважальній програмі взяли участь Український центр народної культури „Музей Івана Гончара”, відомий виконавець казок та байок Сашко Лірник, гурти „Vivenne Mort”, „Jazz-мяс”, „Дримба да Дзига”, „Без обмежень”, а також колективи з П'ятихатського району. Кожен учасник фестивалю зарядився енергією купальської ночі та відчув подих наших пращурів з глибини віків.

Це вже далеко не перший виступ колективу Запорізької філармонії на святкових заходах у сусідів – в Дніпропетровській області. Запорізькі артисти вкотре яскравим мистецтвом порадували мешканців сусідньої області своєю творчістю, привернули увагу гостей свята „Івана Купала. Чумаки-2017” до високої музики та вікових традицій українського народу.

Читайте також