Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Камери відеоспостереження допоможуть посилити безпеку запоріжців

16 червня 2017 - 13:19

На території  області планується встановити камери відеоспостереження для протидії порушенням та злочинам. Це питання обговорювалося  під час першого засідання робочої групи з розроблення програми «Безпечна область», яке відбулося під керівництвом заступника голови-керівника апарату облдержадміністрації Зінаїди Бойко. До складу робочої групи  увійшли представники Головного управління Національної поліції, Служби безпеки України в Запорізькій області, Бердянського прикордонного загону та Запорізького обласного військового комісаріату.

Ще в березні на засіданні Ради оборони Запорізької області було вирішено створити робочу групу для відпрацювання програми «Безпечна область», основною метою якої є створення системи відеоспостереження в області. Реалізація  програми дозволить  не тільки знизити криміногенну напругу, а й забезпечити прикордонний режим та несення служби на блокпостах.

- Пріоритетним напрямком роботи облдержадміністрації і райдержадміністрацій на сьогодні є забезпечення публічного порядку та спокою наших громадян. Безпосередніми причинами збільшення правопорушень є  проникнення на територію області криміногенних елементів, спрощення у здобуванні зброї та боєприпасів та саме головне – залучення  досить значної кількості особового складу Національної поліції та Служби безпеки України  в зону АТО, що в свою чергу зменшує кількість правоохоронців, які забезпечують правопорядок на території області. Також слід визнати, що сьогодення вимагає від нас застосування новітніх технологій, які спроможні не тільки допомогти у розкриванні злочинів, а й  попередити їх. Одним із таких засобів можна вважати застосування камер відеоспостереження з виводом інформації в режимі онлайн на монітори правоохоронних органів, - зазначила Зінаїда Бойко.

На цей час облдержадміністрацією спільно з райдержадміністраціями і міськими радами опрацьовується питання щодо кількості вже встановлених відеокамер спостереження та кількості, яку необхідно  встановити. Планується придбання камер за рахунок як коштів місцевих бюджетів, так і приватного бізнесу. За попередніми даними, наступного року в області буде додатково встановлено 450 камер відеоспостереження.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 864-го дня війни

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів