Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Лідер обласного рейтингу – Приазовський район

15 червня 2017 - 08:44

Лідер обласного рейтингу – Приазовський район

Департаментом економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації підбито підсумки комплексної оцінки (рейтингу) результатів соціально-економічного розвитку міст і районів Запорізької області за січень - березень 2017 року.

Розрахунки комплексної оцінки (рейтингу) результатів соціально-економічного розвитку міст і районів області здійснено за 30 показниками (для міст обласного значення – за 25 показниками), які сформовані за 7 напрямами діяльності (для міст обласного значення – за 6 напрямами).

Оцінка за І напрямом – промисловість та розрахунки за енергоносії – здійснюється за п’ятьма показниками. За цим напрямом до трійки лідерів увійшли:  Василівський, Пологівський, Приазовський райони; останнє місце посів Великобілозерський район; серед міст обласного значення –  Запоріжжя, Бердянськ і Енергодар; на останньому місці – м. Мелітополь.

За  напрямом «розвиток сільського господарства»  (5 показників) найвищі оцінки отримали  Токмацький, Оріхівський і Кам'янсько-Дніпровський райони; останнє місце посів Василівський район.

За напрямом  «державні фінанси»  (6 показників) найвищих показників досягли: серед районів -  Великобілозерський, Пологівський та Новомиколаївський; найнижчих – Кам'янсько-Дніпровський; серед міст обласного значення  лідери Бердянськ, Токмак і Запоріжжя; аутсайдер – Енергодар.

За оцінкою результатів діяльності за напрямом «споживчий ринок» (2 показники) до трійки лідерів увійшли Мелітопольський, Більмацький і Запорізький райони; на останньому місці – Кам'янсько-Дніпровський район; серед міст обласного значення –  Енергодар, Мелітополь, Бердянськ; останнє місце – Токмак..

V напрям – «населення та ринок праці» (6 показників) серед районів очолили Вільнянський, Великобілозерський і Веселівський; на останньому місці – Запорізький; серед міст обласного значення –  Мелітополь, Бердянськ і Запоріжжя; останнє місце – Токмак..

За напрямом  «житлово-комунальне господарство та будівництво житла» (2 показники) лідирують серед районів:  Приазовський, Якимівський і Вільнянський; серед міст обласного значення – лідери Запоріжжя та Мелітополь.

VІІ напрям – захист прав дитини (2 показники) за оцінкою результатів діяльності за напрямом захист прав дитини в трійку лідерів увійшли:  Розівський, Чернігівський, Якимівський райони; на останньому місці – Більмацький район; серед міст обласного значення  лідери Енергодар, Запоріжжя і Бердянськ; останнє місце – Мелітополь.

Підсумкова комплексна оцінка (рейтинг) результатів соціально-економічного розвитку районів Запорізької області за січень-березень 2017 року виглядає таким чином.

Група лідерів: І місце - Приазовський район,  ІІ місце - Гуляйпільський район,  ІІІ місце - Розівський район.

До групи аутсайдерів увійшли: 17 місце - Більмацький район, 18 місце - Михайлівський район, 19 місце -  Запорізький район,  20 місце - Кам'янсько-Дніпровський район.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю



 

 

Читайте також

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області