За повідомленням Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, на 23 тижні 2017 року з підозрою на захворювання гострими кишковими інфекціями (ГКІ) в цілому по області звернулися 235 осіб, показник захворюваності склав 13,3 на 100 тисяч населення. Хоча це менше ніж на попередньому тижні – 286, проте суттєво більше, ніж за аналогічний період минулого року.
За даними епідеміологічних обстежень вогнищ ГКІ частка харчового шляху передачі становить 92%.
Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на молочну продукцію – 28%; м'ясну продукцію – 16%; овочі та фрукти – 24%, рибну продукцію – 6,4%.
При цьому майже зрівнялися показники недоброякісної продукції за місцем придбання: на стихійних ринках - 18,6%, на узаконених ринках – 18%.
У 62% випадків захворювання на ГКІ пов'язані з вживанням продуктів та страв, які готувалися та зберігалися в домашніх умовах.
Крім цього, залишається високою захворюваність на ротавірусну інфекцію – за тиждень зареєстровано 78 випадків ротавірусного ентеріту.
З метою запобігання захворювань на гострі кишкові інфекції, насамперед, слід дотримуватися правил особистої гігієни, не вживати в їжу недоброякісні продукти, користуватися тільки якісною питною водою.
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю