Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вручив запорізьким поліцейським автомобілі «Mitsubishi Outlander PHEV»

6 червня 2017 - 17:08

Урочиста передача техніки відбулася  на площі Фестивальній за участю керівника Національної поліції України Сергія Князєва, голови облдержадміністрації Костянтина Бриля, голови облради Григорія Самардака, міського голови Запоріжжя Володимира Буряка, а також керівництва правоохоронних органів регіону.

Міністр передав 51 автомобіль патрульній поліції Запорізької області, придбаних у рамках Кіотського протоколу.  Новенькі машини отримали групи швидкого реагування та інші підрозділи Нацполіції. Ці авто відправляться в Мелітополь, Бердянськ, Пологи, Енергодар та Василівку. Крім цього, Головне управління поліції в Запорізькій області отримало 11 машин,  ще 8 автомобілів передали Дніпровському районному відділу поліції м. Запоріжжя.

- Ми приїхали в Запоріжжя для того, аби передати технічні засоби і показати, що це не рядова подія для Запорізької області і для України в цілому. Така кількість машин для поліції - це серйозне вкладення, яке стало можливим завдяки міжнародному договору, а також роботі влади. Нові машини екологічно дуже вигідні, бо їхні двигуни можуть працювати на електриці. Автомобілі, щоправда, потрібно ще доукомплектувати спеціальними пристроями, які в майбутньому дозволять нам економити серйозні суми на бензині, - підкреслив Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

За словами урядовця, технічне забезпечення - це обов'язковий процес у рамках підготовки нових кадрів для поліції. Тож реформування  органів внутрішніх справ, яке розпочато ще два роки тому, дасть хороші результати разом з оновленням транспорту. Як приклад, Арсен Аваков навів результати першого кварталу 2017 року, протягом якого досягнуто зниження злочинності на 25%.

Привітав правоохоронців і голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

- Душа радіє, коли бачиш, що Нацполіція зміцнюється не лише фахово, а й отримує оновлення матеріально-технічної бази. В Запорізькому регіоні ми робимо все для боротьби зі злочинністю. Пам’ятаю, як минулого року, під час старту реформи, ми отримали різкий сплеск  злочинності. Тоді нам допомагала Нацгвардія. Не стоїть осторонь і влада регіону. Минулого року ми виділили для підтримки Нацполіції 6 мільйонів гривень, а нині це 27 мільйонів гривень з бюджетів усіх рівнів. На сьогодні фаховий склад Нацполіції та її забезпечення свідчать про те, що ми маємо все необхідне для боротьби зі злочинцями. І наші громадяни можуть почуватися безпечно, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Запорізька водна поліція отримала новий катер, який стане третім у технічній базі правоохоронців. У літню пору він забезпечуватиме правопорядок у Кирилівці.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров передав 4 позашляховика громадам області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області