Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Учні шкіл змагаються ідеями для облаштування своїх міст

6 червня 2017 - 15:47

Навчальні заклади Запорізької області долучилися до Всеукраїнського освітнього проекту «Відкривай Україну», який розпочав свою роботу з вересня 2016 року. Його організатори - Благодійний фонд «Фундація соціальних інновацій «З країни в Україну» за підтримки Міністерства освіти і науки України – поставили за мету створення онлайн та офлайн середовища для розвитку підлітків малих міст України, у якому вони набудуть необхідних компетентностей та отримають можливість реалізувати командними силами  власну ідею у своєму місті.

У Запорізькій області учасниками проекту стали команди: міст Бердянська (6), Мелітополя (9), Токмака (1), Кам’янсько-Дніпровського (1) та Чернігівського (3) районів. Їх науково-методичний супровід та моніторинг проекту здійснювали Департамент освіти і науки облдержадміністрації та Регіональний науково-методичний центр «Освіта та громадянське суспільство»  обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Півфінал проекту серед учасників південно-східного регіону відбувся в Класичному приватному університеті, в якому взяли участь понад 200 учнів у складі  команд Дніпропетровської, Херсонської та Запорізької областей.

Запорізьку область гідно представили команди м. Мелітополя (гімназії № 5, № 19, ЗОШ № 11, ЗОШ № 14), м. Бердянська (ЗОШ № 11, 16, гімназія № 1 «Надія» та Бердянський муніципальний ліцей), Токмацька ЗОШ № 6, Кам′янсько-Дніпровська ЗОШ № 6, опорний навчально-виховний заклад «Чернігівська ЗОШ»  та Стульнівський  НВК Чернігівського району.

У рамках завдань півфіналу команди  презентували актуальні проекти міського етапу:  молодіжний челлендж, організацію масових заходів для шкільної молоді, реконструкцію міських парків, розфарбовування бетонних напівсфер у містах; проекти «Веселий люк», «Звільни книгу»; облаштування території міст, екопроекти щодо сортування сміття  тощо.

Компетентне журі у складі представників усіх областей-учасниць  після презентації та перегляду  робіт одноголосно визначило переможця – Бердянську гімназію № 1 «Надія» з роботою «Облаштування міського оглядового майданчика».

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 862-го дня війни