На базі ПАТ «Мелітопольський м’ясокомбінат» відбувся семінар – навчання на тему «Впровадження та застосування постійно діючих процедур, що засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР), організація проведення моніторингових досліджень, порядок видачі ветеринарних документів». НАССР – це система безпеки якості харчових продуктів, яка базується на європейських стандартах. У заході взяли участь працівники підприємств харчової та переробної промисловості області, виробники харчових продуктів тваринного походження, представники Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації та державні інспектори Держпродспоживслужби в Запорізькій області.
Навчання провів представник компанії МНС Групп (м. Харків) Григорій Мазур за сприяння Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області.
Відкриваючи семінар-навчання, начальник ГУ Держпродспоживслужби в Запорізькій області Віктор Шершнєв зазначив, що необхідно посилити інформаційну роботу з суб’єктами господарювання на місцях щодо строків упровадження системи НАССР.
Посадовець повідомив, що відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо харчових продуктів» з 20 вересня 2017 року дотримання принципів HACCP набуде чинності для підприємств, які виробляють тваринницьку продукцію. Через рік, з 20 вересня 2018 року, ці норми стануть обов’язковими для всіх підприємств харчової промисловості, крім малих, а вже з 2019 року дотримання принципів системи HACCP стане обов’язковим для всіх українських виробників харчових продуктів, крім первинного виробництва.
За результатами навчання слухачі отримали відповідні сертифікати.
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю