Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі співробітники СБУ відпрацювали тактико-спеціальну операцію на відмінно

26 травня 2017 - 10:29

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль перевірив хід командно-штабних навчань, проведених координаційною групою АТЦ при  СБУ в Запорізькій області.

За словами начальника Управління Служби безпеки України в Запорізькій області Олександра Хілька, третій заключний етап антитерористичних навчань відбувся під керівництвом координаційної групи «Схід». Перша і друга частини були закритими і включали відпрацювання комунікацій, перевірку рівня взаємодії органів влади з управлінням силовим блоком. Останній, третій етап, був показовим. Це окремий елемент тактико-спеціальної операції і по суті є самоперевіркою СБУ та проводиться на постійній основі. Навчання проводилися в рамках загального плану з інформуванням населення.

Як зазначив начальник зони територіальної оборони, голова облдержадміністрації Костянтин Бриль, на території Запорізької області одночасно відбулися три види командно-штабних навчань. Серед них - ротні тактичні навчання оперативного командування «Схід»,  у ході яких комплектування територіальної оборони області склало 128 осіб, які призивалися на 10 діб. Не менш важливе - навчання ГУ ДСНС.

- Але найголовніше навчання, яке проводилося цілий тиждень, - для СБУ. Це були конкретні завдання з проникненням диверсійних груп, їх потрібно було виявити, локалізувати і вжити відповідних заходів. Вважаю, що наша Служба безпеки впоралося на «5» балів. Я, як командир штабу територіальної оборони, можу сказати, що заняття і навчання пройшли на дуже високому рівні. Ми повинні відпрацьовувати не тільки саму ситуацію, а й взаємодію з усіма правоохоронними органами, громадськістю, щоб швидко відреагувати на можливі проблеми. Потрібно не забувати, що Запорізька область межує із зоною проведення бойових дій,  тому ця ситуація може статися в будь-який момент. Вважаю, що в навчаннях не буває дрібниць, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 371 раз вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 863-го дня війни

В Запоріжжі відкрили регіональний офіс «Зроблено в Україні» для підтримки економіки під час війни

Запоріжжя відвідав тимчасово виконуючий обовʼязки міністра молоді та спорту України Матвій Бідний – обговорили перспективи розвитку спорту в прифронтовому регіоні

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 862-го дня війни