Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Запрошує фестиваль „Березневий кіт”

20 лютого 2017 - 14:42

Запрошує фестиваль „Березневий кіт”

Запорізький міський клуб авторської пісні „Острівець” запрошує городян і гостей міста на заходи традиційного ХІ фестивалю авторської пісні „Березневий кіт”.

У програма фестивалю, що проходить за підтримки Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації,  відбудуться такі концерти:

 4 березня о 16.00, малий зал Запорізького державного музичного училища імені П. Майбороди - гала-концерт Почесних гостей фестивалю;

5 березня о 16.00, офіс компанії „Емвей Україна”, „квартирник”, камерний концерт Олександра Супруна.

Фестиваль „Березневий кіт” має давні славні традиції. Він розпочався як ювілейний концерт до 50-річя Олександра Супруна, який пройшов з аншлагом у Запорізькому академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. В. Магара, а надалі проходив щорічно. Цей фестиваль авторської пісні збирає гостей з  багатьох міст України, з Молдови, Білорусі, Грузії, Росії.

Цього року серед запрошених - відомі музиканти і поети, співаючі актори, викладачі музики, вчені, керівники клубів авторської пісні, організатори численних фестивалів, автори альбомів і поетичних збірок: Лев Болдов (Москва, Росія), Анатолій Маринкін (Алма-Ата, Казахстан), Олексій Андрюхин (Пінськ, Білорусь), Олексій Нежевець (Мінськ, Білорусь), Георгій Берія (Тбілісі, Грузія), Наталія Барабанщикова (Кишинів, Молдова) та інші – усього більше 100 гостей.

Олександр Супрун – відомий запорізький співаючий актор, президент клубу авторської пісні „Острівець”. З 2002 року Олександр, як голова оргкомітетів, організував та провів 28 запорізьких фестивалів („Співаючий острів”, „Березневий кіт”, „Бардівські зорі”, „Дні Володимира Висоцького в Запоріжжі” та ін.). Також Олександр Супрун відомий як автор двох моновистав і шести музичних альбомів, автор книги „Подорож до країни двох К”, журналіст, фотохудожник, викладач музики, гірський турист.

Читайте також