Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

З Різдвом Христовим запоріжців привітали спільною молитвою

11 січня 2017 - 14:31

З Різдвом Христовим запоріжців привітали спільною молитвою

7 січня в рамках ІІ обласного Новорічно-різдвяного фестивалю на пл. Фестивальній відбулося масштабне святкування Різдва Христового. Привітали християн східного обряду з Різдвом заступник голови обласної ради Владислав Марченко та директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Владислав Мороко, які підкреслили важливість та актуальність таких заходів у багатоконфесійній Україні. У спільній молитві взяли участь єпископ Християн віри євангельської Василь Гедаревич, пастор церкви „Сіон” Андрій Ярмохін, священик Вірменської апостольської церкви отець  Юсік, єпископ Української греко-католицької церкви Степан, владика Фотій (Українська православна церква Київського патріархату), єпископ-помічник Ян Собіло (Римсько-католицька церква).

Директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Владислав Мороко відзначив:

 -  Приємно бачити поруч представників різних Церков під час спільної молитви в Різдво Христове. Нам вдалося в ході фестивалю втілити в життя гасло „Наша сила в Єдності, але не в одноманітності!”. Щиро дякую всім, хто робить ІІ Новорічно-різдвяний фестиваль подією, наповнюючи його духовним змістом! Слава Україні!       

7 січня на глядачів чекала велика програма „Козацьке Різдво”, яку підготувала ГО „Всеукраїнська федерація „Спас”, вертепи та виступи колядників. Гості свята змогли взяти участь у козацьких розвагах, навіть у боях „лава на лаву”. Незвичною за втіленням була й програма „Різдво в АТО”.

8 січня святкові заходи тривали -  концертні програми привезли колективи з Гуляйпільського, Більмацького та Оріхівського з районів області. Виступ зведеного хору протестантських церков нагадав, що цього року Україна відзначає  500-річчя Реформації. Ювілею була присвячена й молодіжна молитва, яка відбулася 9 січня у „Релігійному містечку” – в одній з локацій ІІ обласного Новорічно-різдвяного фестивалю.

Новорічно-різдвяний фестиваль триває! 14 січня, у суботу, заходи ІІ обласного Новорічно-різдвяного фестивалю будуть проходити з 12 до 19 години. З 12.00 - концертні програми творчих колективів з районів області, з 14.00 – розважальна програма „Свято Старого Нового року”, з 15 години – підлітково-молодіжне лялькове шоу. З 16.00 почнуться  різдвяні концерти, театралізовані постановки, о 17.00 – мюзикл „Знала б ти колись”, різдвяна хода, хороводи. 

15 січня, у неділю ІІ обласний Новорічно-різдвяний фестиваль запрошує на заходи з 11 до 19.00 години. З 11.00 - концертні програми творчих колективів з районів області, о 14.00 - молодіжна танцювальна постановка. З 15.00 -  концерт гурту „Gospel people”. О 16.00 - театралізована постановка „Старий чоботар”. З 17.00 -  співи, хороводи, о 18.00 - молитва.         

 

          Свято триватиме до 19 січня. Цього дня, під час святкування Водохреща, на площі Фестивальний, біля хреста (зі сторони трамвайної лінії) традиційно пройде освячення води. 

Читайте також